Pécs lehetne a fesztiválok városa. Sőt A F.E.S.Z.T.I.V.Á.L. városa. Olcsón megúsznánk, a fiatalok pedig özönlenének. Elsőként a Nagyszínpadon Viktor és a Rendszerváltok feat. #deutschtomi.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Sebtiben írok, mielőtt  Sopronban gondolnak egy nagyot, és megcsinálják ők a nagy ötletet. Persze a kísérletet ők hajtották végre a héten Slipknottal és Slash-sel dübörgő Volton. Az ifjú Orbán Viktor beszédét vetítették ki, ?89-ből, Nagy Imre újratemetéséről, koncertek közt. Az ötletbe nem lehet belekötni, hírértéke is volt, ami kell a zsúfolt szezonban egy fesztiválnak, és biztos VOLT rá igény is. Most azonban még megvan a vákuum, azt kéne nekünk, pécsieknek betölteni.

Éppen ezért jó hír nekünk, hogy Sopron nem ment tovább, pedig nagyot kell álmodni, főleg, ha valaki már unja a banánt, és tudja, hogy a jövő elkezdődött. Magyarán a szívünkre kell hallgatni. A politikus az új rocksztár, OV az új Jagger, a dakota közmondás az új Let it be!

A meló nem nagy szám. Pikk-pakk össze kell rakni egy költségvetést 2020-ra. A neve egyértelmű: NERsztivál. Aztán már mehet is a többi, meg kell közbeszereztetni, meghívással persze. A színpadépítést, a hangosítást, a jegyértékesítést, de az őrzés-védés, a takarítás és a fesztiválbuszoztatás is jó üzlet lehet. Felkészül Mészáros, Paár és Tiborcz, esetleg Garancsi.

És ami a legfaszább, az az, hogy mindez még okoskodva is, a 20-30 százalék plusszal is olcsón kijön. Csak ki kell kérni a korabeli Fidesz üléseiről készült jegyzőkönyveket (felolvasnak igazi magyar, jobboldali színészek), letölteni az MTV archívumából a nekünk tetsző részleteket, különös tekintettel az országértékelésekre, és persze kell egy konferanszié is, Philip jó lenne, ő úgy sem messziről, Tolnából származik.

Az élet nagy igazságtalansága ugyanis, hogy Pécsett nincs nagy zenei fesztivál. Így most törleszthetnénk. A kis Sopron ott fenn, majdnem a sarokban megcsinálta, de ami még bosszantóbb, hogy Orfű is, fene a formájukat.

Na persze, volt itt is azért valami, a Rockmaraton, a mi kutyánk kölyke, pécsi ?start-up?, alulról építkezős, őszinte, sikerült is exportálni százikszkilométerre, Dunaújvárosba. Idén például Phil Anselmo érkezik oda, tisztán Pantera-műsorral, szóval innen is üdvözlöm a közreműködő, rugalmas, konstruktív pécsi városvezetést. Hogy a pécsiek nyerjenek! Persze, az M6-on a pécsiek is oda juthatnak könnyen, van lehajtó, itt meg mohácsi kitérő.

Említhetnénk még a POSZT-ot is, ami jövőre szinte száz, hogy Kaposvárra ?kirándul?.

A fesztiválok Achilles-sarka mindig a költségvetés, vagyis, hogy lesz-e elég szponzor, kápé, meg utalás, és persze közönség. Na, de ez? Ne röhögtessenek! Annyi pénz lesz rá, hogy győzzük majd költeni. Az viszont biztos, be kell ismerni, hogy erre gondolni is kellett, és nem száz, hogy eszünkbe jutott volna.

Köszönjük Sopron, ez szép Volt.  

KategóriákPUNK