Egy budapesti fideszes telefonbetyár zaklatja a pécsieket, hogy mesés dolgokat ígérve, az Önök bizalmába férkőzzön, írta a Szabad Pécshez is eljuttatott kedd esti közleményében a pécsi Ellenzéki Szövetség. Vári Attila (még nem teljesen hivatalos) fideszes polgármesterjelöltre gondoltak.

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS 2019. 08. 16. 18.30 óra

NINCS köze a Tüke Busz Zrt. jelenlegi vezetésének, sem több embernek, sem egyvalakinek a Volvo-buszok beszerzése miatt indult büntetőeljáráshoz, nem gyanúsítottja a cég jelenlegi alkalmazottjai és vezetői közül senki sem hazai, sem nemzetközi büntetőeljárásnak. A Tüke Busz vezetése a napokban jelezte szerkesztőségünknek, hogy a társaságra és vezetőire vonatkozó állítást helyesbítsük cikkünben, egészen pontosan a cikkünk lényegi és nagyobb részét kitevő ellenzéki szövetség által küldött, és szó szerint, változtatás nélkül idézett sajtóközleményben. Merthogy az valótlanságot tartalmaz, A pontos kérésüknek, nem tudtunk eleget tenni, több ok miatt sem, de a legfontosabb ezek közül az, hogy egy pontosan és szöveghűen idézett sajtóközleményben találtak hibát. Illetve állítják, hogy hiba, hiszen azt egészen pontosan és biztosan, főleg nem hivatalosan nem lehet tudni, hogy ki vagy kik lehetnek az ügy gyanúsítottjai. Ettől függetlenül megjegyezzük, hogy mindemellett mi, akik legalábbis sejtik a gyanúsítottak körét, illetve reméljük, hogy tudjuk, hogy a meggyanúsított személyek kicsodák, vagy közülük többen kicsodák, mi is úgy véljük, hogy lehetett volna még pontosabban is fogalmazni. Hiszen egyrészt valószínűleg tartjuk, hogy nem több, hanem csupán egyvalaki kötődik a társasághoz, illetve kötődött, mert a mi információnk szerint már csak egykori vezető beosztású emberről beszélünk. Ugyanakkor azt is megemlítjük, hogy a korábbi cikkeink szerint is, és az ismert időbeli történések alapján is teljesen egyértelmű, hogy nem lehet a jelenlegi, már a Volvo-ügy után kinevezett vezetőknek közük ehhez az ügyhöz, főleg nem gyanúsítottként. A közlemény talán nem a legpontosabban fogalmaz, de éppen az előbbiek miatt véleményünk szerint sokan teljesen egyértelműen az akkori, az ügy idején működő vezetőre vagy vezetőkre gondolhattak. Mivel azonban az sosem baj, ha egy cikket még pontosabbá teszünk, ha az lehetséges, sőt erre kell törekednünk minden egyes napon, minden egyes cikkben, ezt az utólagos frissítést, itt és most, ilyen kiemelt helyen és módon megtettük.

KORÁBBAN ÍRTUK

Azt a Szabad Pécs is megírta, hogy egy nem baranyai előhívójú vezetékes számról hívott fel az elmúlt napokban sokakat Vári Attila, illetve a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje hangján beszélő automata. Vári Attila a Fidesz országos választmánya döntésének hiányában most még teljesen hivatalosan nem polgármesterjelöltje a Fidesznek, viszont mint az idézett cikkben is íruk, az eredendően nem baranyai Várinak immáron van bejelentett pécsi lakcíme.

Kedd este a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP és a Párbeszéd, illetve a Mindenki Pécsért Egyesület és a Forum Sopianae Egyesület által létrahozott, Péterffy Attila polgármesterjelöltségét támogató Ellenzéki Szövetség kedden este sajtóközleményt adott ki Vári Attila telefonhívásaira, pontosabban az abban elhangzó ígéretekre reagálva, amit az alábbiakban közlünk.

„Budapesti fideszes telefonbetyár zaklatja a Pécsieket!

Pécsi vagy egykori pécsi lakosként mostanra már bizonyára találkoztak egy új jelenséggel, amely a napokban kezdődött városunkban. Egy budapesti fideszes telefonbetyár zaklatja a pécsieket, hogy mesés dolgokat ígérve, az Önök bizalmába férkőzzön.

Természetesen a helyi fideszes propaganda nem büszke arra, hogy egy ilyen nagy múltú egyetemi városban nem találnak egyetlen helyi, a városvezetésre alkalmas személyt sem. Persze az is lehet, hogy csupán az a fontos a számukra, hogy újra egy báb legyen a város élén, aki végrehajtja a központi pártutasításokat.

Érdekes, hogy a választások közeledtével fideszéknél mindig elkezdődik egy csodálatos jövőépítés, ami aztán gyorsan köddé válik, mihelyt bizalmat kapnak a választóktól.

Elég volt a szemfényvesztésből, a folyamatos hazudozásból, a pécsiek becsapásából. Nézzük a tényeket, melyek az elmúlt 10 év „eredményei”:

Erőszakkal elfoglalták a Pécsi Vízművet, eltávolítottak egy megbízható stabil befektetőt a városból, több milliárd forintos kárt okozva a pécsieknek.

Hasonló módszerrel tervezték elfoglalni a Zsolnay gyárat is, becsapva, megkárosítva, sorsukra hagyva 150 pécsi kétkezi munkást és családjaikat,

5-10ezer új munkahelyet ígértek, mi pécsiek pontosan érezzük mi történt ez ügyben is.

Hagyták bezárni Pécs egyik legnagyobb munkáltatóját, az Elcoteq-et, aminek következtében ezrek veszítették el a munkájukat.

Az Ipari Parkjaink konganak az ürességtől.

Több száz millió forintot költöttek el a mi pénzünkből tanulmányokra az Aquparkhoz, de még a helye sincs meg.

1 milliárd forintos hűtlen kezelés és pénzmosás miatt nemzetközi nyomozás folyik a Tüke Busz Zrt. vezetői és egyes közvetítőszemélyek ellen.

A beruházások (amik egyáltalán vannak) rendre túlárazottak, hónapokat, vagy akár éveket is csúsznak.

A Pécsi Országos Színházi Fesztivált éppen a napokban sikerül Pécsről elvitetni más városba.

Létrehoztak egy óriási sportcéget, amelyik folyamatos tőkepótlásra szorul, telepakolták fideszes pártkatonákkal, haverokkal, gyakorlatilag kifizetőhelyként funkcionál. Az igazgatója Budapestről tömte tele az embereivel a céget, hiszen Pécsen szerinte nincs megfelelő szakember!

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a 2014-es önkormányzati adósságátvállalás után a hiány és az adósság évről-évre újratermelődött és mára már egy csődgondnokot rendeltek a polgármester mellé, hogy árgus szemekkel lesse minden mozdulatát.

Végül, mindezek után, az óriási haditerv részeként a pécsiekre akarnak erőltetni egy budapesti telefonbetyár szakedzőt, akinek gyakorlatilag egy hónapja lett egyáltalán pécsi lakcíme, városvezetői, cégvezetői tapasztalatról pedig ne is beszéljünk.

Mi pécsiek, ebből nem kérünk!

Érthető a kétségbeesett kapkodás a Fidesz háza táján, hiszen az ellenzéki oldalon összeállt egy széleskörű szövetség a város érdekében, mely alkalmas arra, hogy a következő 5 évben fejlődő pályára állítsa városunkat.

Ellenzéki Szövetség”

KategóriákPOP