Emléktáblát avatott a PTE Pécsett, a belvárosban lévő János utcában (a 3-as számú ház falán) szerdán délelőtt. Három pécsi tudós is ugyanebben a házban élt ugyanis, ráadásul ugyanabban az időben.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz emléktáblát Vargha Dezső volt levéltáros javaslatára készíttették el, a Pécsi Tudományegyetem így örökítette meg, hogy ugyanabban a házban élt, ráadásul egyidőben három neves pécsi orvos, kutató és egyetemi oktató: Donhoffer Szilárd, Rauss Károly és Szentágothai János. További érdekesség, hogy később mindhárman Kossuth-díjat is kaptak. A Magyar Tudományos Akadémiát tíz éven át (1976-1985 közt) vezető Szentágothai Jánosról azóta Pécsett szakkollégiumot és egyetemi kutatóközpontot is elneveztek.

Emléktábla a Pécs, János utca 3. szám alatt
Fotó: Várdai Levente

Az emléktáblát, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Miseta Attila, és az Általános Orvostudományi Kar dékánja, Nyitrai Miklós leplezte le és koszorúzta meg. A rendezvényen az egyetem neves oktatóinak néhány családtagja is megjelent, többen közülük külföldről utaztak haza az eseményre.

KategóriákJAZZ