Hoppál Péter az egyik legnagyobb Facebook-bubus az aktív baranyai politikusok közt. És láthatóan most már megnyomta a kampánygombot is, és a valóság sem tudta igazán összezavarni, amikor kiajánlott egy jó kis Origo-cikket.

A cikk a hirdetés után folytatódikNyár van, de már kampány is – vagy kampányszerűség legalábbis, az őrület majd úgyis augusztus 20-a után fog beindulni,  szeptemberben pedig tetőzni. Akkor már elege lesz a politikából és a politikusokból mindenkinek (OK, tudjuk, már rég elegük van), pedig vélhetően (ahhoz képest) majd csak október 13-án lesz az őszi helyhatósági választás.

Éppen ezért ez a nyár nem az a nagyon nyugodt, politikamentes nyár lesz. Jelzi ezt, hogy folyamatosan vannak aktuális és komoly politikai hírek, és hogy egyre aktívabbak a már nem túl messzi választással kapcsolatban a politikusok.

Úgy tűnik, hogy az aktív baranyai politikusok közül az amúgy is az egyik legaktívabb Facebook-os tevékenységet kifejtő Hoppál Péter országgyűlési képviselő is érzi az idők szavát. Láthatóan kezd bemelegedni, és vélhetően majd még sokkal többet posztol a választásról és a polgármesterjelöltekről.

Persze, a Fidesz pécsi elnökeként nagyon nem lehet mindegy neki, hogy elbuknak-e az ősszel, elveszítik-e esetleg a polgármesteri széket, netán az eddigi pécsi közgyűlési többséget is, vagy sem.

Nincs semmi meglepő tehát abban, hogy kampányol. Főleg nem abban, hogy a Fidesz pécsi polgármesterjelöltjét, Vári Attilát ajánlja követői figyelmébe.

De még abban sem, hogy a Fidesz-jelölt kihívójának  mondható, több ellenzéki párt által támogatott független polgármesterjelölt ellenében is van szava, Péterffy “Erdőégető” Attilának nevezve a Pécsi Hőerőmű volt vezérigazgatóját. 

Pláne nem csodálkozunk azon, hogy a propaganda médiából szemezget, csütörtökön este éppen egy, a pécsi választással foglalkozó Origo-cikket osztott meg, ezt egyébként.

Amelyben amúgy van pár csúsztatás, vagy nem tudatosan írt nem pontos információ. Azon nem is akadunk fenn, hogy azt írták, Péterffy Attila az év elején jelentette be az indulását (mert a bejelentés már a múlt ősszel megvolt, az első, polgármesterjelöltként elmondott nyilvános szereplése és beszéde volt januárban).

Az már izgalmasabb, hogy a Hoppál által megosztott cikk szerint az MSZP-DK támogatását követte a Momentumé (megj.: hiába, azért a DK és az MSZP még mindig jóval nagyobb mumus, mint a Momentum, Gyurcsánnyal lehet igazán a fideszes törzsszavazókat riogatni). Sőt, valójában csúsztatással felérő állítás, hiszen ezt aztán tényleg az év elején jelentették be, egyszerre, egy pécsi kormányellenes tüntetés végén.

Az sem igaz, legalábbis a párt legutóbbi közlése szerint, hogy az LMP indíthat saját polgármesterjelöltet Pécsett, és végül is az sem a teljes igazság, hogy az LMP minden körzetben állít majd jelöltet a városban, hiszen éppen azt mondták ki, hogy nyolc helyet másoknak akarnak majd felajánlani.

Az már nem feltétlenül csúsztatás, csak egy szipmla, nem politikusok általi politikai húzás, hogy az LMP ajánlatát igen kedvezőnek, már-már visszautasíthatatlannak állítják be, a 24 órával később arra érkező nagy nemet az ellenzéki összefogás részéről pedig negatívan vett rekordgyorsaságúnak. (Mi ezt normális ügymenetnek ítéltük meg, ha már, akkor inkább csodálkoztunk azon kissé, hogy nem egy még hamarabb mondtak nemet az LMP ajánlatára.)

Szóval, ezt a cikket osztotta meg Hoppál Péter, amelyben azért vannak kisebb csúsztatások is, de neki még egy lapáttal sikerült erre is rápakolnia, hiszen ezzel a kísérőszöveggel posztolt:

„Külön indulnak az ellenzéki pártok Pécsett. Egyre többen kihátrálnak Gyurcsány pécsi jelöltje, Péterffy “Erdőégető” Attila mögül.  Hajrá, Vári Attila!“

A Gyurcsány jelöltje és az erdőégető már-már bevett szlogenszerű politikai beszéd, de az, hogy  egyre többen hátrálnak ki “Gyurcsány jelöltje” mögül, avagy az, hogy Péterffy Attila mögül kihátrált az LMP (amely sosem volt mögötte, sosem támogatta, legfeljebb nem akart ellene indítani mást), az Hoppál Péter részéről vagy tudatos “keverés”/félrevezetés, vagy a helyi politikai viszonyoknak a legfeljebb részleges ismerete. Nem tudta tehát az útról letéríteni és összezavarni célja elérésében a politikust a valóság.

Mindenesetre, az LMP közleményét és ajánlatát (és azzal együtt az arra adott ellenzéki összefogás-választ) nem hagyták szó nélkül a Fidesz részéről. Jó volt, talán még használható is lesz valamire később is. 

KategóriákPUNK