És olyasvalaki tette ezt, aki már korábban sem kímélt senkit, aki felszállt a dilivonatra, miközben a politikai lazaság és időnként elszállós ötletcunamik élenjárója jó ideje. Nem mellékesen az ország egyik legkisebb településének a polgármestere, aki indulni kíván az országgyűlési választáson.

A cikk a hirdetés után folytatódikAlpár Györgyről van szó, természetesen, a baranyai Drávaszerdahely polgármesteréről. Akiről már számos alkalommal írtuk meg, hogy folyamatos ötletelésben van, és próbálja felhívni a falujára, magára (is), a hasonló kistelepülések gondjaira, vagy egyszerűen rászoruló emberek problémájára, és olykor súlyos társadalmi, sőt egészségügyi gondokra is a figyelmet.

A Fidesz, ki tudja, teljes egészében milyen pénzből fizetett kommunikációs kampánygépezete az elmúlt napokban két narratívával vétette magát észre, Karácsony Gergely angoltudásával, valamint még az annál is kétségbeesettebb és hazugabb Gyurcsány-matrica kampánnyal. Mármint azzal, hogy mindenkire azt próbálják ráaggatni, hogy Gyurcsány embere. Soros György ehhez képest már háttérben van (persze, végsősoron meg Gyurcsány neki felel majd mindenről és mindenben – of course).

Azaz a Nagy Baloldali Törzsfőnök embere a saját felesége (nyilván), de Gyurcsány embere Karácsony Gergely is, akit “Fletó” harcba küld az ambíciózus nej ellen. Vagyis nem úgy van vele, mint a Fidesz lehet a rossz nyelvek szerint a bizniszpártokkal a billegő körzetekben, hogy jól jöhetnek, ha gyengíthetik a másik oldalt (pénz van lóvéra dögivel), hanem inkább olyan, mint a jól menő vendéglátós, aki megneszeli, hogy a közelben lévő, jó ideje kiadatlan ingatlant kivenné egy másik (menő/leendő, de ígéretes) vendéglős is, és inkább ráígér a főbérlőnél, és nyit egy fióküzletet, mert azzal talán még nyer is, de jó eséllyel kevesebbet veszít, mint egy igazi konkurenssel.

Szóval Gyurcsány dörzsölt bizniszmenként is megállja még a helyét! Nem lennék meglepve, ha a Fidesz kiszagolná, hogy Jakab is az ő köpenyegéből bújt ki, és a Márki-Zay sem lehet más, mint Gyurcsány-báb.

A Gyurcsány mindenkit megvett-szólamokra a legesleghülyébbeken kívül még a szoftfideszesek és az ellenzék-óvatosak is legyinthetnek, Alpár György azonban nem is a hosszú idő óta fetámadó fletóveszélyre reagált, nagyon jól érzett rá arra, hogy a “Karácsony angoltudása is shit”-problémakörre már az egyre bizonytalanabb fideszszimpatizáns is felbőszül, és elfáradhat miatta jövő tavasszal a forradalmi fülkékhez, hogy a k-európai akcentuskirály, de nyelvtanilag nagyjából rendben lévő és angolul mégiscsak beszélő Orbán legyen a főnök még négy évig, ne a csak a magyart törő nagyra nőtt bölcsész Harry Potter.

Alpár György azonban ezzel együtt is megneszelte, kik vannak a paraván mögött, s mit is akarhatnak, és lecsapott.

És ebben az akcióban benne van minden, ami a legjobb poénokat, legélesebb replikákat jellemzi: közérthetőség, társadalmi igény, frappánsság, félre nem beszélés, lényeglátás, önirónia.

Csak egyet nem sejtek még, pedig az lenne igazán lényeges: hogy hol is lehet ebben a történetben a meghúzódó Gyurcsány-szál.

A helyes megfejtők közt szakácskönyvet sorsolunk ki a Feri főz-sorozatból.

KategóriákPUNK