A viták ideje lejárt – mondta Orbán Viktor. Ehhez tartják magukat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Fidesz politikusai ellenzékben még sűrűn jártak különböző politikai vitákra, 2010-ban azonban nagyot fordult velük a világ. Orbán Viktor utoljára 13 éve állt ki nyilvános vitára, éppen Gyurcsány Ferenccel, nem sült el túl jól a dolog, elbukta a választást. Azóta a Fidesz politikai stratégiájának egyik fő eleme lett, hogy kerülik a nyilvános vitákat politikai ellenfeleikkel.

Van persze néhány kivétel, ami erősíti a szabályt, például Komlón október elején jelen állás szerint lesz polgármesterjelölti vita, mivel a fideszes Polics József elfogadta az arra vonatkozó felkérést.

Szentlőrincen azonban nem lesz politikai show. Csendes Istvánné, a Fidesz polgármesterjelöltje Facebook-oldalán videóüzenetben válaszolt Koltai Péter vitára hívó üzenetére. A Fidesz más településekhez, például Pécshez hasonlóan Szentlőrincen is kérdőívet küldött a választóknak. Az ilyen konzultációk célja a politikában általában az, hogy elhitessék a emberekkel, van beleszólásuk az adott közösség ügyeinek intézésébe. Csendes Istvánné videójából kiderül, hogy Koltai Péter polgármester, az ellenzéki szövetség jelöltje is kitöltötte a kérdőívet, ezért köszönetet mond ellenfelének. A jelölt ugyanakkor azt is bejelenti, hogy nem áll ki vitázni Koltaival, mert ő Szentlőrinc jövőjéről a szentlőrinciekkel kíván véleményt cserélni.

KategóriákPOP