Amire a térség fideszes országgyűlési képviselői nem voltak képesek, az most a párt helyi emberei talán elérhetik.

A cikk a hirdetés után folytatódikÖnkritikus nyilatkozatot adott a fideszes Nagy Csaba, a baranyai 4-es számú választókerület és így Siklós országgyűlési képviselője decemberben a nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánított bama.hu-nak, miután Marenics János siklósi polgármester bejelentette, nem indul újra a városvezetői posztért.

Siklós fejlődésének útja elől elhárult az akadály. Eljött az idő, hogy helyes irányt vehessen ez a jobb sorsra érdemes város. Szavak helyett tettekre lesz szükség, mert egy sikeres várost nem egy ember gazdasági érdekei kell, hogy irányítsanak. Látszatpolitizálás helyett mi a folyamatos helyi képviseletben hiszünk, feladatokban, kiszámítható tervekben és koncepciókban gondolkodunk. Ahogy eddig, úgy a jövőben is kizárólag a siklósiak közösségi érdekeit vesszük figyelembe, hogy a felkészült, tapasztalattal és kellő alázattal rendelkező képviselőjelöltjeink és polgármesterjelöltünk rajtvonalhoz állhasson a jövő évi önkormányzati választásokon.

A nyilatkozattal persze nem az önkritika volt a célja, hanem hogy jelezze, most, hogy Marenics János független polgármester eltűnik a porondról, fideszes vezetéssel elkezdhet fejlődni és “helyes irányba” haladni a város. Csakhogy, ahogy akkor rámutattunk, közvetve ezzel saját és szintén fideszes elődje tevékenységét, sőt, a fideszes kormányzatot is minősítette. Hiszen ebből vagy az következik, hogy egy kisvárosi polgármester blokkolni tudja a nagy és erős kormánypárt városfejlesztési elképzeléseit (eleve: miért tenne ilyet?), vagy az, hogy azért nem volt fejlődés, mert Marenics János nem fideszes.

A Fidesz most mindenesetre bejelentette, kikkel kívánja felvirágoztatni Siklóst. A Siklósi Hírek írta meg, hogy megvannak a párt helyi képviselőjelöltjei. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a polgármesterjelöltjük Riegl Gábor lesz. A képviselőjelöltek a következők: Mojzes Tamás, Manyaszekné Várnai Judit, Krémer György, Hirdi Attila, Csuga Zoltánné, Schneider Péter Pál, Rudolf Zsolt és Katona Csaba Tamás.

A párt helyi szervezetének Facebook-oldalán a következő bejegyzést találtuk erről:

Azt írják: “Döntött a siklósi képviselőjelöltekről helyi szervezetünk. Regnáló önkormányzati képviselő, civilek, a helyi politikában új és visszatérő szereplők egyaránt bizalmat kaptak Riegl Gábor polgármesterjelölt javaslatára a tagságtól.” Hozzáteszik még, hogy mivel Siklós lakossága tízezer alá csökkent, 2019-től már csak nyolcfős lesz a képviselő-testület.

Hogy az ellenzék kiket indít, egyáltalán, lesz-e összefogás Siklóson, azt egyelőre nem tudjuk.

KategóriákMETÁL