A Pécsi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki Csehországban építés alatt álló autópályaszakaszon okozott halálos balesetet – tájékoztatta az ügyészség szerdán a Szabad Pécset.

A cikk a hirdetés után folytatódikA férfi 2017 decemberében Németországból utazott Magyarországra egyik kollégájával. Csehországban a férfi észlelte, hogy az autópályán közlekedő járművek feltorlódtak, ezért az autópályáról lehajtott és az azzal párhuzamos főútvonalon folytatta az útját. Egy idő után a főútvonalról a vádlott ismételten felhajtott az autópályára annak ellenére, hogy az építés alatt álló autópályaszakaszra történő behajtást jelzőtábla tiltotta. Az építés alatt álló szakaszon a vádlott kb. 130 km/órás sebességgel közlekedett az általa vezetett gépkocsival, majd amikor észlelte, hogy az úttest az építkezés miatt végetért, kb. 90-100 km/óra sebességgel nekiütközött az ott található híd betonszerkezetének, a járművel megpördült és előbb a partoldalra, majd a szalagkorlátra került.

A baleset következtében a mellette utazó kollégája olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően elhunyt. A vádlott cselekménye a halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének a megállapítására alkalmas – áll a közleményben.

Illusztráció: Pixabay.com

KategóriákMETÁL