Mármint keresztbe’, ahogyan szokták azt hagyományosan évtizedek óta évről évre, a hosszában “az másik kávéház”. Pécsett azonban még a Balaton sem kell az átúszáshoz, a Pollack strandon évek óta vannak néhányan, akik így teljesítik a távot. Idén nem is egy kifejezett napon, hanem folyamatosan.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz öteletadó és kezdeményező Marczi Gábor volt, ő tavaly például több alkalommal is teljesítette az 5,2 kilométeres távnak megfelelő 156 hosszt a pécsi Pollack strandon. A pécsi kesztyűs családból származó cégvezető, a Ferencesek utcájában található Pécsi Kesztyű Múzeum alapítója idén is folytatta egyre nagyszabásúbb projektjét.

Itt például azt látjuk, amint augusztus harmadikán reggel Csaba Ders, a PTE főépítésze, korábban Pécs MJV főépítésze telejesíti a távot 2 óra 26 perc alatt.

Az eseményeket és a teljesítőket a Balaton átúszás a Pollack strandon Facebook-csoportban lehet követni. Most nem is egy kifejezett, kitűzött napon van a pécsi “átúszás”, hanem folyamatosan lehet teljesíteni a távot, amelyet megfelelően adminisztrálnak is, több “megúszó” is beszél rövid videóriportban arról, miért és hogyan teljesítette a 156 hosszt. Az, hogy mennyi idő alatt, itt még annyira sem érdekes, mint a Balaton esetében. Az egyik videóban Marczi Gábor azt mondta, hogy az, hogy az, hogy a Balatont leúszni a medencében “nem az igazi”, az nem jelenti azt, hogy nem nehéz. Náluk is voltak olyanok, akik feladták a táv egy részénél. És persze itt még az is benne van, hogy akár másnap vagy a következő napokban visszamegy a delikvens, és újra nekiveselkedik a távnak. Mókának sem rossz, de komoly fizikai teljesítményt igényel, mindenesetre a nyárból még egy hónap hátravan, így van még idő csatlakozni a pécsi Balaton-átúszókhoz.

Mindum Károly, “a pécsi vasember” is úszott a Pollack-strandon, egy közelgő újabb nagy kihívásra készülve

A medencés Balaton-átúszás nehézségeiről is érdemes azért beszélni

KategóriákPOP