Dombóvár és Szakály-Hőgyész állomások közt pótlóbuszok járnak az elátkozott Budapest-Pécs vasútvonalon. Pénteken több órás késéssel érkeztek az utasok, de még szombaton is kell számítani kb. fél óra pluszra.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Hosszabb a menetidő a pécsi vonalon, pótlóbuszok közlekednek” címmel közölte a MÁV, hogy késések vannak, és még várhatók is a Budapest-Pécs vasútvonalon.

A vihar és az esőzés miatt növekedett meg kényszerűen a menetidő, illetve egy biztosító berendezés meghibásodását említi a vasúttársaság Godisa és Abaliget közt. A MÁV a honlapján azt közölte ugyanis, hogy Godisa és Abaliget állomás között meghibásodott a biztosítóberendezés. A vonatok azon a szakaszon lassabban haladhatnak a biztonság érdekében.

Azt is írták, hogy a Budapest-Dombóvár-Pécs vonalon 20-30 perccel is megnőhet a vonatok menetideje. Szakály-Hőgyész és Kurd állomások között ugyanis a heves esőzés miatt egy vízátfolyás alámosta a vasúti pályát, emiatt a vágány vizsgálatáig szünetel a közlekedés. A péntek esti vonatok menetideje ezért tovább növekedhet.

A menetidőről, amúgy, ezredszer is érdemes leírni, hogy az egyébként is felháborítóan hosszú, háromórás utazást kell még papíron is számolni, oda-vissza hat órát tehát.

A Szabad Pécset a késődélutáni egyik Budapestről induló járat utasai értesítették azzal, hogy sajnos csak a szokásos van: késés a MÁV Budapest-Pécs járatán, a vihar és az esőzés miatt. Volt, aki úgy fogalmazott, hogy most nem a szokásos felsővezeték-szakadást kapták indoklásként a vonaton, hanem azt, hogy “elmosta az eső a síneket”. És a hivatalos közleményben is ezt említik, vízaláfolyást.

A MÁV közleményében  szó szerint az áll még, hogy:

„az InterCity-k helyett Dombóvár és Pincehely, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szakály-Hőgyész állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat a pálya helyreállításáig. Jelentős 30-60, esetenként 60-120 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok. A helyreállítás ideje bizonytalan, tart a károk felmérése”.

A péntek este nyolckor kitett frissítésből pedig azt is megtudhatjuk, hogy mire lehet majd számítani szombaton:

„A helyreállítás előkészülete már folyamatban van, a helyszínen szombaton délelőtt kezdődik és előreláthatólag kora estig tart, addig pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az átszállások miatt holnap 20-30 perccel hosszabb eljutási időre lehet számítani.”

Meg kell jegyezni, hogy a MÁV által közölt fotókon (képgaléria) jól látszik, hogy valóban nagyon komoly esőzés és vízaláfolyás volt az érintett szakaszon.

Többen azért is felháborodtak, mert nem volt felkészülve láthatóan erre az eshetőségre a MÁV, volt, aki ezért Pécsről elindult Hőgyészre autóval, hogy elhozza a Budapestről látogatóba érkező rokonait, mert azt közölték az utasokkal, hogy kb. csak két óra várakozás után érkezik meg értük a vonatpótlóbusz. Amely tovább viszi az egész vonat utazóközönségét a célállomások, azaz például Pécs vagy Szentlőrinc felé.

Címkék:
KategóriákPOP