A pécsi Fidesz megtalálta a Mindenki Pécsért Egyesület, illetve az ellenzéki szövetség egyik jelöltjének régebbi posztját, amelyben Orbán Viktor halálán élcelődik. Mellár Tamásék közleményben reagáltak, amiben elismerik, hogy jelöltjük túlment a jóízlés határán, de szerintük éppen a Fidesz az, amely túlmegy minden határon a kampányban, annyira félnek a választási vereségtől.

A cikk a hirdetés után folytatódikRossz hírünk, hogy berobbant az “őszi” politikai kampány. A jó, hogy “csupán” ötven napot kell kibírni október 13-ig.

A legújabb hír, hogy a Fidesz (illetve persze még az ÖPE és a KDNP /körülbelüli pécsi támogatottsági sorrendben/) megtalálta a Péterffy Attila vezette ellenzéki szövetség és a Mellár Tamás által alapított Mindenki Pécsért Egyesület egyik pécsi képviselőjelöltjének két évvel ezelőtti posztját, amelyben Orbán Viktor halálára utalnak, és amelyet a “szuper” szóval posztolt ki Ágoston Andrea. A képviselőjelölt a Liberálisok pécsi politikusa és szervezője, és a Mindenki Pécsért pécs-ürögi körzetben induló képviselőjelöltje. (Javítás 20.30h: Ágoston Andrea már nem tagja a Liberálisoknak, korábban volt a párt egyik pécsi politikusa és szervezője.)

A pécsi Fidesz szombaton küldte el lapunknak is a közleményét, amelyben Ágoston Andrea posztját förmedvénynek nevezik, illetve erkölcsi és politikai mélységről beszéltek. Mindemellett a Pécsett összefogó ellenzéket Gyurcsány-pártoknak nevezték, nem csak a DK-t tehát, hanem a Jobbikot és a Momentumot is.

Még szombaton megkerestük a Mindenki Pécsért Egyesületet, hogy megtdujuk, kívánnak-e reagálni. Azt a választ kaptuk, hogy igen, és küldeni fogják a válaszukat. Ezt nemrég megtették, mindkettőt közöljük szó szerint az alábbiakban.

A Mindenki Pécsért azt írta egyébként, hogy  a Fidesz-Öpe-KDNP pécsi választási érdekszövetség retteg a választási vereségtől, és így nem riad vissza a tisztességtelen eszközök használatától sem. Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, olyan eszközöket is hajlandóak bevetni, amik túlmennek minden határon. A vereségtől rettegve bármire képesek.

Ágoston Andrea posztjáról pedig azt írták, hogy „a mai helyzetben harcolni csak szenvedélyesen lehet, de nem válhatunk olyanokká, mint az ellenfeleink. Andrea az egyik legnagyobb harcos közöttünk, de előfordulhatott a múltban olyan sajnálatos eset, amely során túllépte a jó ízlés határát.”

A Fidesz Pécsi Szervezetének közleménye

„Gyurcsányék nem ismernek határt!

Meg kell védenünk Pécset!

A Gyurcsány-pártok (DK, MSZP, Jobbik) és a magát függetlennek hazudó, de képviselői székét pénzért áruló Mellár Tamás arcátlansága, hatalom és pénzéhsége már többször bebizonyosodott, ám a pénteki napon nyilvánosságra került Ágoston Andrea-féle förmedvény minden eddigi erkölcsi és politikai mélységet alulmúl.

A médiában vált ismertté, hogy a Gyurcsány-pártok és Mellár egyik helyi megmondó embere többek között Magyarország Miniszterelnökének, Orbán Viktornak a halálhírén élcelődik, s azt “Szuper” bejegyzéssel tette közzé a Facebookon.

Túl azon, hogy minderre sem az erdőégetőből baloldali polgármesterjelöltté avanzsált Péterffy Attila, sem a DK másokat pocskondiázó helyi elnöke, Kunszt Márta, sem az MSZP, sem a Jobbik helyi vagy országos vezetői nem határolódtak el az elfogadhatatlant és minősíthetetlent posztoló Ágoston Andreától, lényegében közösséget vállaltak mind a személlyel, mind annak magatartásával és megnyilatkozásaival.

Tudjuk, a magukat “civileknek” hazudó Gyurcsány-legények és leányok között képviselőjelöltként ott van Ágoston Andrea is. Arra kérünk minden jóérzésű, az adott választókerületben élő polgárt, hogy függetlenül attól, hogy egyetért-e a Orbán Viktorral vagy sem, függetlenül attól, hogy a kormánypártokat támogatja-e vagy sem, csukja be ajtaját és fülét, s utasítsa el Ágoston Andreát. Mutassuk meg, hogy nekünk az emberség, a tisztesség, Pécs becsülete és méltósága többet ért annál, minthogy vállalhatatlan politikusokat támogassunk vagy velük szóba álljunk.

Meg kell védenünk Pécs becsületét, és ki kell vetnie közösségünknek azokat, akik átlépik azt az erkölcsi határt, amit senki nem léphet át tisztességes magyar és pécsi emberként.

Nem kérjük Péterffy Attilát, Mellár Tamást, Kunszt Mártát, az MSZP vagy a Jobbik vezetőit, hogy határolódjanak el, hogy léptessék vissza Ágoston Andreát. Mert eddig megtehették volna, ehelyett hallgattak, sumákoltak, és közösséget vállaltak vele. Ezzel pedig éppen olyanokká váltak, mint ő maga.

Kedves Pécsi Polgárok!

Védjük meg Pécset!

Védjük meg becsületünket!

Védjük meg városunkat ezektől!

Pécs, 2019. augusztus 24.

Fidesz

Pécsi Szervezetének Elnöksége”

A Mindenki Pécsért Egyesület közleménye

„Tisztelt Pécsi Polgárok!

A pécsi Fidesz-Öpe-KDNP választási érdekszövetség retteg a választási vereségtől, és így nem riad vissza a tisztességtelen eszközök használatától sem. Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, olyan eszközöket is hajlandóak bevetni, amik  túlmennek minden határon. A vereségtől rettegve bármire képesek.

Első állításuk szerint Péterffy Attila polgármesterjelöltünk elégette az egész Mecseket és lassan már az amazonasi erdőtüzekért is ő lesz a felelős.

A következő jellemtelen és hazug próbálkozásuk az volt, amikor közvélemény-kutatásnak álcázva, Attilát a saját családjával támadták meg.

Természetesen nem maradt el a már-már megszokott, napi szinten tapasztalható Gyurcsányozás, miszerint titokban összeesküvést szőttek, holott eddig soha az életben nem is találkoztak egymással.

Az álhír-gyártás kudarca után egyesületünk választáson történő indulását hatósági eszközök útján próbálták megakadályozni, de ez a tervük is meghiúsult.

Miután a kudarcot sikertelenség, a fiaskót csalódás követte, meglepetést talán már senkinek nem okoz, ahogy a Fidesz lejárató gépezet „kattog” tovább, újabb áldozatokat keresve, hogy ne a választás valódi tétjéről, a város csődjéről, a pécsi Fidesz tehetetlenségéről és tehetségtelenségéről szóljon a kampány.

Eredményeket Pécsett nem tudnak felmutatni, csak a csődbe vitt várost, a romokat hagyják maguk után.

Az sem véletlen, hogy a lejárató kampány újabb áldozata az a képviselőjelöltünk, aki az elmúlt években időt és energiát nem kímélve küzdött a Fideszes diktatúra és a várost kifosztó maffia ellen. Tüntetéseket, figyelemfelhívó akciókat szervezett, ételosztásokkal segítette a rászorulókat, amivel magára irányította a Fidesz szennygyártó gépezetének célkeresztjét.

A mai helyzetben harcolni csak szenvedélyesen lehet, de nem válhatunk olyanokká, mint az ellenfeleink. Andrea az egyik legnagyobb harcos közöttünk, de előfordulhatott a múltban olyan sajnálatos eset, amely során túllépte a jó ízlés határát.

A Fidesz pécsi elnöksége az elmúlt hetekben Péterffy Attilát ért nemtelen és hazug támadások esetében rendre néma maradt, azonban mi Pécshez méltó kampányt kívánunk folytatni a továbbiakban is, így Andrea közösségi médiában tett megjegyzése miatt, minden olyan polgárt, akit megsértett, megkövetünk, tőlük elnézést kérünk.

Ugyanakkor viszont elvárjuk, hogy a Fidesz pécsi elnöksége is hasonlóan cselekedjen az elmúlt hetek hazugságai miatt.

Képviselőjelöltünk konkrét ügyét ezzel lezártnak tekintjük.

 Mindenki Pécsért Egyesület”

KategóriákMETÁL