Három aranyérmet is szerzett korosztályában a még csak 13 éves pécsi úszó, Sipos Tímea aTranszplantáltak Világjátékán. Sőt, negyedszer is felléphetett a dobogóra, így egy bronzéremmel is gazdagodott a gyűjteménye a májátültetésen átesett fiatal pécsi lánynak.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Egyesült Királyságban rendezték az idén a szervátültetésen átesett sportolók világbajnokságát, azaz a Transzplantáltak Világjátékát. A világeseményről a PSN Zrt. úszótehetsége, a 13 éves pécsi Sipos Tímea négy éremmel, három arannyal és egy bronzzal térhet haza szombaton. A hírt az egyesület, azaz a Vári Attila pécsi polgármesterjelölt által vezetett PSN Zrt. oldalán olvastuk.

Mint írják, a PSN Zrt. úszója 1 éves kora óta májtranszplantált, Európa-bajnok és világbajnok aranyérmes, emellett többször állt már fel a dobogó 2. és 3. fokára is. Jelenleg a 13-14 éves juniorokkal megküzdve úszott különböző számokban a világjátékokon, ahol 50 méter pillangón, 50 méter háton és 50 méter gyorson korosztályos világbajnoki címet szerzett, 50 méter mellen pedig bronzérmes lett.

Sipos Tímea a felnőttek váltójában is úszott, 5. és 6. helyen végzett. Edzője, Módosné Iván Lili úgy nyilatkozott, hogy a kiváló úszó töretlenül halad előre, ami a testi és lelki felkészülésnek, a közös munkának egyaránt köszönhető. Tímea a verseny előtt napi 1,5-2 órás edzésekkel készült a pécsi Hullámfürdő 50 méteres medencéjében.

Az uszoda szokásos, kéthetes felújítása miatt eközben két hétig az ANK 25 méteres medencéjében edzett.

A tréner szerint a sok gyakorlás, technikai javítás és a hibák kiküszöbölése nagyban hozzájárult a remek eredményekhez, Tímea így végül kiemelkedően teljesített, mellúszásban például majdnem egy testhossz előnnyel csapott célba. (Javítás – 19.30: a PSN honlapjáról vettük át ugyan az információt, de téves volt. Tímea, mint olvasható is volt, nem mellúszásban szerezte az aranyat, a bravúros teljesítményt az elsőségei közül is a hátúszásban érte el.)

KategóriákPOP