A tizenkét eddig bejelentett ellenzéki képviselőjelölt közül tíz újonc a helyi politikában.

A cikk a hirdetés után folytatódikPéterffy Attila tegnap és ma újabb négy olyan képviselőjelöltet jelentett be Facebook-oldalán, akik a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indulnak az őszi önkormányzati választáson.

A 9-es számú választókerületben (Ispitalja, Szigeti külváros déli része, Mártírok útja, Szabadság utca) Auth István vállalkozó lesz a pécsi ellenzéki szövetség jelöltje, aki tevékenykedett üzletvezetőként, majd 2011-től saját vállalkozásba fogott és azóta is éttermet üzemeltet. Fideszes ellenfele Barkóczi Csaba lesz.

Auth István, az ellenzéki szövetség jelöltje a 9-es választókerületben

A 10-es számú választókerületben (Alsómakár-Makár-Felsőmakár egy része, Csoronika, Aranyhegy, Donátus, Bálics egy része, Deindol, Középdeindol, Szentkút) Siposné Bikali Éva lesz a Mindenki Pécsért jelöltje. Péterffy Attila Facebook-oldalán azt írja róla, hogy nagyobbik gyermeke transzplantáción esett át, így kapcsolódott be több egészségügyi civil szervezet munkájába. Politikával eddig nem foglalkozott. Fideszes ellenfele egy régi Fidesz-káder, Bognár László lesz.

Siposné Bikali Éva, a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje a 10-es választókerületben

Az Uránvárost magába foglaló 11-es választókerületben Nyőgéri Lajos indul az ellenzéki szövetség színeiben. Nyőgéri a kétezres évek MSZP-s városvezetésében meghatározó szerepet játszott, 2002 és 2014 között önkormányzati képviselő is volt. Ellenfele a város egyik jelenlegi alpolgármestere, Decsi István lesz.

Péterffy Attila (balra) polgármesterjelölt és Nyőgéri Lajos, Uránváros képviselőjelöltje

A 12-es választókerületben (Rácváros, Patacs, Ürög) Ágoston Andreát indítja az ellenzéki szövetség. Péterffy ezt írja róla: “Hosszabb ideig dolgozott kórházi ápolóként, majd rádiós riporterként. Később Olaszországba terelte a sors. Ott pincérként és szakácsként is dolgozott. Tapasztalatait és tudását tovább kamatoztatva, szakképzett idegenvezető lett. ” A polgármesterjelölt szerint Ágoston Andrea “egy igazi harcos amazon, a hatalom és az igazságtalanság kérlelhetetlen ellenfele, akit pont ezért is támad a helyi propaganda”. Fideszes ellenfele a 12-es körzetben Kapusi Tibor lesz.

Ágoston Andrea, az ellenzéki szövetség jelöltje a 12-es választókerületben
KategóriákMETÁL