A téma az utcán hever. Jó kapusnak szerencséje is van. És még tudnánk pár közhelyet, de már ez is sok volt. A lényeg: hat pécsi polgármesterjelöltről tudunk, három már nem gyűjti az ajánlásokat, hárman viszont még izgulhatnak. Ketten alá is írtak egymásnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikKét ismerős arcot láttunk meg Pécs belvárosában, egy étterem teraszán, Pap Andrást, volt MDF-es, és Komáromi Istvánt, volt MSZP-s politikust. Az élet úgy hozta, hogy most több közös van bennük, mint korábban talán bármikor, hiszen mindketten szerepeltek a politikai térképen, de nagyon más részén.

2019 Magyarországán, (főleg) Pécsett azonban már nem sok mindenen csodálkozunk. Pap András és Komáromi István is nagy pártnak volt korábban a tagja. Egyiküjük sem politizált a közelmúltig aktívan. A helyzet azonban most megváltozott: mindketten pécsi polgármesterjelöltek. Egyikőjüknek sincs még meg az induláshoz szükséges számú ajánlószelvénye. Egyikőjüket sem támogatja egyik politikai párt és szervezet sem, függetlenként kívánnak elindulni. Már, ha meglesz nekik a minimális ajánlás. És mindketten aláírtak a másiknak. Amit egyrészt megtehetnek, másrészt kedves gesztus, ami egyben szimbolikus, példás és praktikus is.

Éppen ezt követően érkeztünk ahhoz az éttermi teraszhoz, ahol ez megtörtént. Ebben a mai cikkünkben róluk is írtunk. Mindkettejüknek a jövő hét elejéig, szeptember 9-ig van idejük leadni a szükséges számú ajánlásokat.

Frissítés/javítás – 20.20h: Nem öt, hanem hat polgármesterjelölt van Péscett, hiszen Sándor Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje is indul, és gyűjti még az aláírásokat, nekik is van saját listájuk, a Független Kisgazdapárttal és Magyar Igazság és Élet Pártjával közösen indulnak. Cikkünk lead-jét is javítottuk, ott szerepelt tévesen, hogy öt polgármesterjelölt van Pécsett a tudomásunk szerint.

KategóriákMETÁL