Elkeserítő állapotban van a kertvárosi, Diána tér mögötti Pöttyös játszótér, ahol a napokban egy anyukának elszakadt a bokaszalagja.

A cikk a hirdetés után folytatódikA játszótér állapotára egy kertvárosi anyuka hívta fel a figyelmünket, aki így írt a Szabad Pécsnek a Pöttyösről: “…igazi gyerekbirodalom lehetne, mert gyerek az van bőven a környéken. Tavaly egy kislány a szemünk előtt repült le a rugós elefántról ami az idő során elkorhadt. Szerencsére megúszta és nem lett semmi baja. A padok kidőltek mert a lábuk kirohadt. A kerítés, ami körbeveszi a játszót (ezért is szeretik a kicsiket idehozni az anyukák, mert nem tudnak kirohanni az útra és kutyakaki mentes a hely), lassan széthullik és a fa darabokból szögek állnak ki.” 

Egy másik szülő nyilvános Facebook-posztjából megtudtuk, a napokban részleges bokaszalag-szakadást szenvedett a Diana téri piac mögötti játszótéren egy anyuka.

A környék talán leglátogatottabb játszóterét fa kerítés övezi, a területen egy modernebb és egy régi hinta, homokozó, csúszda és egy rugós játék található. Hétfőn elmentem a helyszínre és csak megerősíteni tudom a leírtakat: a hatalmas szögekkel és csavarokkal toldozott-foltozott kerítés nagyon rossz állapotban van, helyenként minimális erőhatásra veszélyesen inog, szinte düledezik. A kerítést ránézésre egy az egyben ki kéne cserélni, de a játékok is meglehetősen lepukkantak.

Úgy tudjuk, a szalagszakadós balesetet az okozta, hogy egy elkorhadt padot ugyan eltávolítottak, de a helyén a két lyukat nem sikerült normálisan betemetni. A keskeny, de mély lyukat a mellette és benne lévő fű eltakarta, így a gyereke után szaladó édesanya nem vette észre. Az egyik fő probléma a szülők szerint éppen ez a játszótérrel: a különböző javítgatásokat sufnituning üzemmódban végzik el.

Információink szerint a nagyobb felújítás eddig azért maradt el, mert a terület három önkormányzati körzet határán fekszik, így mindenkihez, azaz senkihez sem tartozik. A kisebb javítgatásokat a Biokom végzi, de egy nagy, általános felújításhoz már az önkormányzat és a helyi politika engedélye és döntése kell.

Úgy tudjuk, az egyik szülő nemrég levelet írt a Biokomnak, a polgármesternek és a terület önkormányzati képviselőjének, amiben azt kérte, szüntessék meg a balesetveszélyes állapotokat a játszótéren és lehetőség szerint próbálják fejleszteni a területet új játékokkal.

Összeállítottunk egy képgalériát a Pöttyös játszótérről, íme:


KategóriákPOP