Ezúttal a Szabad Pécs is megkapta Kővári Jánosék sajtóközleményét (Köszönjük!), amelyben közlik, hogy nem adják fel, és új beadványt nyújt be az Összefogás Pécsért Egyesület, mert továbbra is úgy vélik, a Mindenki Pécsért Egyesület megtéveszti a választókat

A cikk a hirdetés után folytatódikA sajtóközleményt az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük, de addig az előzményekről.

Kővári János bejelentette, hogy megtámadja a Mindenki Pécsért Egyesület mint választási jelölő szerv bejegyzését, mert (leegyszerűsítve) szerinte őket másolták, és ezzel http://szabadpecs.hu/2019/08/a-fidesszel-ujra-osszeallo-kovari-felnyomja-az-ellenzeki-mindenki-pecsertet-a-valasztasi-bizottsagnal/szerinte meg akarták téveszteni a választókat.

Péterffy Attila és Mellár Tamás is reagált a hírre.

A Nemzeti Választási Iroda pedig 8-0-s szavazataránnyal elutasította Kőváriék beadványát.

Eddig a legfontosabbak, jöjjön a közlemény.

„Új beadványt nyújt be az Összefogás Pécsért Egyesület, mert a Mindenki Pécsért Egyesület megtéveszti a választókat

Illetékesség híján nem vizsgálta a Nemzeti Választási Bizottság a beadványunkat. Állásfoglalásuk szerint a Területi Választási Bizottságnak nem dolga vizsgálni, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület plagizál-e vagy megtéveszti a választókat. Szerintük csak azt kell vizsgálniuk, hogy beadták a kérelmüket a megfelelő nyomtatványon, és hogy létezik-e az egyesület.
Ez számunkra elfogadhatatlan. Ennyi erővel ma Magyarországon akár egy bűnszövetkezet is állíthat jelölteket, ha be van jegyezve a Bíróságon, és kitölti a formanyomtatványt a képviseletre jogosult aláírásával.
Továbbmegyünk az igazságért és a választások tisztaságáért!
A Választási Bizottsághoz új beadvány benyújtásával védjük meg az igazunkat, hogy ne tiporhassa sárba a Mindenki Pécsért Egyesület, egyesületünk, az Összefogás Pécsért Egyesület becsületét, és a választókat ne téveszthessék meg azzal, hogy a nevünket és a programunkat is másolják, ráadásul más politikai erők fedőszervezeteként elrejtik a jelöltjeik hovatartozását. Ők ugyanis nem civil jelöltek, hanem az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik jelöltjei, sőt többen vezető tisztségviselői.
Nem hagyjuk, hogy átverjék a pécsieket, küzdünk értük és Pécsért, amíg csak lehet!”

KategóriákMETÁL