Ami persze a Múzeumok Éjszakája lesz, amelynek Pécs kiemelt helyszíne lesz 2018-ban. A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének, azaz a KKDSZ-nek elsősorban a pécsi és Baranya megyei tagjai fognak tiltakozni, de amint az a KKDSZ közleményébenolvasható, várhatóan az ország más részeiben működő alapszervezeteik képviselői közül is részt vesznek majd a pécsi békés tiltakozáson.

A cikk a hirdetés után folytatódikEmlékezhetnek olvasóink, a KKDSZ-nek ez már nem az első demonstrációja Pécsett, amelyet az ?alacsony bérek? miatt tartanak. Most a Múzeumok Éjszakáján is tiltakoznak a múzeumi, könyvtári, levéltári és közművelődési intézményekben dolgozó munkatársaik rendkívül alacsony bérei miatt. A Facebook-esemény EZEN A LINKEN található. 

 Márciusban Pécsett, egy könyvtári konferencián, a Tudásközpontban demonstráltak a közgyűjteményi dolgozók

Azt kérik azoktól, akik egyetértenek a követelésükkel, hogy csatlakozzanak a nyilvános eseményhez, a KKDSZ demonstrációjához. A tiltakozás Pécsett, a Káptalan utca 3-5.  előtt lesz június 23-án, szombaton, 19:30-tól. Azt kérik a demonstráción részt venni kívánó munkatársaktól és másoktól, akik mennének, hogy ha tehetik, húzzanak fehér pólót, fehér felsőt.

via GIPHY

Az idén márciusban tartott első pécsi KKDSZ-tüntetésről azt írtuk, hogy az akkor még kulturális államtitkár pécsi politikiusról, Hoppál Péterről kiderült, hogy valószínűleg ő az ország legoptimistább fideszes képviselője. Az történt ugyanis, amint az olvasható a fent idézett cikkben, hogy megkérdeztük a pécsi fideszes politikust arról, mit gondol a könyvtárosok tiltakozásáról, de ő azt mondta, hogy igazából nem is volt úgymond rendes tiltakozás, hanem egy megbeszélés arról, hogy milyen nagyszerű eredményeket értek el az elmúlt években, és milyen lehetőségek vannak előttük még, és hogy az előttük álló úton majd együtt indulnak tovább. Mondani sem kell, hogy a demonstrálók nem egészen értették ezt, ők ugyanis eléggé dühösek (voltak) a szerintük méltatlan bérezésük miatt.

KategóriákMETÁL