Már amennyiben a régészeti próbafeltárásokat jóindulatúan egy biztos jelnek vesszük, de egy friss miniszteri válasz több, korábbi információt ismét megerősített.

A cikk a hirdetés után folytatódikKeresztes László Lóránt, az LMP parlamenti frakcióvezetője négy írásbeli kérdéssel kereste meg az kormányt. A képviselő címadási gyakorlata akciófilm-sorozatnak sem lenne utolsó:

Hányszor akarják még becsapni a pécsieket? – I-IV.

Ezek közül az elsőben, az M6-os országhatár történő folytatása felől érdeklődik, amit ugye Orbán Viktor és Páva Zsolt (az M60 befejezésével együtt) még 2015-ben ígért meg.

Írásbeli válaszában, Cseresnyés Péter, Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára arról tájékoztatja a képviselőt, hogy a kormány tartja magát az ígéretéhez. Az is kiderül a válaszból, hogy már a régészeti próbafeltárások zajlanak, és területszerzési eljárások, azaz kisajátítások vannak folyamatban. A kivitelezési közbeszerzési eljárás megindítását 2019 végére ígéri ezúttal az államtitkár, és 2022 végén kerülhet sor az ideiglenes forgalomba helyezésre.

Ez a forgatókönyv egyébként már néhány hónapos csúszást jelent, hiszen márciusban még az volt a hivatalos álláspont, hogy a “kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás tervezett megkezdése 2019. június 30., míg a munkálatok tényleges megkezdésének határideje 2020. március 31. lenne.”

Ehhez az egészhez pedig már tényleg egy kicsit megszeppenve biggyesztem ide, hogy Orbán Viktor az M6 befejezését először 17 évvel ezelőtt ígérte meg, azzal a felkiáltással, hogy a “ciklus végéig” megépül. Mondjuk, korábban is megjegyeztük, hogy érdemes lenne pontosítani, hogy melyik ciklus végéig.

Frissítés (17.22): A Szabad Pécs nemhivatalos forrásokból úgy értesült, hogy a régészeti próbafeltárások a jövő héten kezdődnek.

KategóriákMETÁL