Egy mohácsi férfi a gyanú szerint és a vallomása szerint megölte idős édesanyját, aztán elmenekült. A rendőrök Pécsett találtak rá, és őrizetbe vették az emberölés gyanúsítottját.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy megbeszélt találkozón nem jelent meg szerdán egy idős mohácsi nő, amire ismerőse szerint korábban még nem volt példa. Mivel elérni sem tudta, bejelentést tett a rendőrségre még aznap este az eltűnésről. A rendőrök ezt követően mentek ki a nő lakcímére, majd tűzoltók segítségével jutottak be a házba, ahol az egyik szobában megtalálták az asszony holttestét.

A helyszíni szemle során kiderült, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta. A feltételezett elkövetőt – a sértett fiát – alig 12 órával később, másnap délután egy pécsi panzióban fogták el a rendőrök. A férfit a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra állították elő, ahol a kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az orvosszakértői vélemény szerint a nő halálát az okozta, hogy egy tompa eszközzel ütést mértek a fejére.

Az 50 éves mohácsi férfit a nyomozók őrizetbe vették, ellene emberölés elkövetése miatt folytat büntetőeljárást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását is.

Az elfogásról és az őrizetbe vételről videót is közzé tett a rendőrség, íme.

KategóriákMETÁL