Facebook-poszttal jelentkezett nagypénteken a Fidesz pécsi városházi frakciójának vezetője, a 2019 októberében Pécsett menesztett előző városvezetés volt gazdasági és pénzügyi bizottsági elnöke, dr. Csizmadia Péter. Péterffy Attila legújabb intézkedéseit bírálta. Politikusi home office.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz alábbiakban a bejegyzést szó szerint közöljük.

“Pécs polgármestere tendenciózusan a Kormányra mutogat, mert egyedül nem mer, vagy képtelen dönteni, pedig erre minden jogosítványa megvan.

Nem a Kormány tűnik „lomhának és „félénknek”, ahogy azt Péterffy mai nyilatkozatában írta, hanem éppen a pécsi polgármester az. Kapkodás, más városok polgármestereinek másolása, illetve tétova döntések tucatjai jellemzik Péterffy Attilát, aki egyben viszont verhetetlen: kiválóan tud szelfizni és facebookozni.

Hetekkel ezelőtti hangzatos kijelentése ellenére, miszerint „a vásárcsarnokot a végsőkig nyitva hagyja” hirtelen úgy megváltozott, hogy az árusokkal sem egyeztetve mégis bezárta azt. Pedig a nagy jóindulattal is csak nyögvenyelősen haladó PAPI mellett lett volna lehetőség a biztonságos árusításra a továbbiakban is, ahogy azt kirábban mi javasoltuk neki. Ezzel az árusok sem szenvedtek volna végzetes károkat.

Ami a mai polgármesteri bejelentés érdemi részét illeti, az jórészt megint egy kommunikációs trükk csupán: a Facebookra jó, de komolyan nem lehet venni!

A közterületek és közparkok lezárása ugyanis egyáltalán nem függ a Kormánytól. Ha Péterffy Attila úgy akarta volna, akkor már rég lezárhatta volna őket, ahogy ezt néhány forgalmasabb játszótér esetében meg is tette a Biokom. Lehet, hogy itt is csak a bátorság hiányzott, mint azt már sokszor láttuk.

A két bevásárlóközpont „lezárása” pedig valójában mindössze a szombati napot érinti, hiszen Nagypénteken és Húsvét mindkét napján az itteni üzletek amúgy is zárva tartanak.

Sajnálatos, hogy Pécs első embere a hatékony, gyors, szakszerű válságkezelése helyett félmegoldásokat „vesz át” más városoktól, és úgy tesz, mintha komoly vezető lenne. Sajnos nem!

Minden pécsi érdekében őszintén remélem, hogy képes lesz felnőni a feladathoz rövid időn belül Péterffy Attila. Ha nem, akkor óriási bajba kerül Pécs és minden pécsi polgár is.”

KategóriákMETÁL