Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Péterffy Attila pécsi ellenzéki független polgármesterjelölt. A műsorvezetőnek, Krug Emíliának azt mondta, hogy fel volt készülve a lejárató kampányra, és a karaktergyilkosságra, de ilyen aljasságra nem készült. Ha megválasztják, és többségük is lesz, azonnal nekiállnak az elszámoltatásnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikFontosnak tartja, hogy már az elején, akár a rendőrségi eljáráson keresztül a Fidesznek megüzenje, hogy most van vége, az ilyen jellegű lejáratásból elég volt – fogalmazott csütörtökön este az ATV vendégeként Péterffy Attila.

A pécsi ellenzéki szövetség és a Mindenki Pécsért Egyesület független polgármesterjelöltjét annak az ügynek az apropóján hívták be, amelyet a Szabad Pécs hozott nyilvánosságra, hogy egy “közvéleménykutató cég” Péterffy Attila lejáratására is alkalmas kérdéseket tett fel a felhívott pécsi választóknak.

Péterffy a műsorban megerősítette, hogy a feljelentést megtette. A műsorvezető nem volt biztos abban, hogy végül eljutnak majd a megrendelőhöz, mert az ilyen esetekben nem szoktak. A polgármesterjelölt úgy felelt, hogy ehhez ő sem ért, nem tudhatja biztosan, hogy ez megtörténik-e, de a gyors és határozott válaszlépést elengedhetetlennek tartotta.

Megjegyezte azt is, hogy Hoppál Péter, a Fidesz pécsi elnöke, országgyűlési képviselő a saját Facebook-oldalán is reagált a történtekre, és helyesnek tartotta, hogy Péterffy Attila lépett.

Amúgy azt is mondta, hogy a felajánlott 100 ezer forintos jutalom ellenére egyelőre nem kapott senkitől felvételt. Abban bízott, hogy talán a botrány hatására leállították ezt a kérdéssort.

Az biztos, hogy szerinte ezek az akciók és lejáratási kísérletek visszafelé sülnek el, olyan  pécsiek is dacból rá fognak szavazni emiatt, akik talán nem mennének el, de őt is megerősítik abban, hogy jó úton jár. Mint fogalmazott, készült arra, hogy lesz karaktergyilkossági kísérlet, a családját és rokonait is megpróbálta felkészíteni erre, de ilyen aljasságra nem számított.

A pécsi polgármesterjelölt a programjáról is beszélt, például arról, hogy Pécs jelenleg morális és pénzügyi válságban van, amit meg kell próbálniuk visszafordítani, ha úgy alakul, ahogyan remélik, és az ő polgármesteri megbízatása mellett az ellenzéki szövetség a többséget is meg tudja szerezni a pécsi közgyűlésben.

Ha erre sor kerül, akkor viszont már a beiktatása utáni első napon elkezdik a városháza és a cégek teljes átvilágítását, és az első száz nap végére legkésőbb szeretnének majd eredményt is, tisztábban látni a helyzetet. Ebben 12 olyan pécsi ügyvéd segíti, akik nagyjából egy fél éve jelentkeztek nála, hogy segítenék a munkáját, önkéntes alapon. Róluk egyébként, két ügyvédet megszólaltatva ebben a cikkben írtunk

Péreffy Attila azt is mondta, hogy amikor már látják, hogy valójában mi az igazság, hol kell keresni az eltűnt pénzeket, az első útjuk a kormányhoz fog vezetni a terveik szerint, ahol megpróbálják visszakérni az elmúlt években elfolyt pénzeket, vagy ezek miatt támogatást szerezni. A riporteri kérdésre Péterffy úgy felelt, hogy azt, hogy Pécs pénzügyi-gazdasági helyzete milyen valójában, jelenleg senki sem tudja egészen biztosan és pontosan megmondani, de összegszerűségét tekintve úgy vélte, hogy 20 milliárd forintos csomag után lehetne azonnal elkezdeni a város rendbetételét és a polgármesteri program megvalósítását. Arra a kérdésre, hogy mennyire reális az, hogy nem az ajtóra mutatnak majd, hogy lehet menni a bíróágra, ott próbálják az igazukat bebizonyítani, Péterffy Attila úgy felelt, hogy talán nem ez a legreálisabb várakozás, de egyáltalán nem hiszi, hogy ezt ne lehetne elérni, vagy ne kellene megpróbálni elérni.

Az élet egyébként úgy hozta, hogy ma egy újabb lépés történt Péterffy Attiláék életének megkeserítésére, itt viszont a főszereplő nyílt sisakkal, nevét és arcát vállalva jelentette be, mire készül.

Az ATV, cikkünkbe ágyazott videóján a teljes beszélgetést megtekinthetik.

Péterffy Attila

A műsorvezető Krug Emília.

KategóriákMETÁL