Közleményt juttatott el a Szabad Pécshez a Fidesz pécsi városházi képviselőcsoportja az imént, nem sokkal azt követően, hogy a városvezetés sajtóközleményére hivatkozva megírtuk, hogy Péterffy Attiláék olyan ingatlanok eladásával szeretnék kifizetni a 2019 előtti, fideszes pécsi vezetés által felvettt 9,5 milliárdos hitelből mostanra megmaradt mintegy 7 milliárd forintot, amelyekkel kapcsolatban nincsen a városvezetésnek stratégiai fejlesztési célja. A Fidesz a közleményben tiltakozik, szerintük MSZP-s érdekcsoportoknak akarják átjátszani az ingatlanokat. A közvagyont féltik.

A cikk a hirdetés után folytatódikA városházi közleményre és abban olvasható Ruzsa Csaba alpolgármesteri nyilatkozatára alapozva írtuk meg, hogy Pécs akár több tíz ingtalnat is értékesítene, liciteljáráson. Ehhez egy 80 tételből álló listát fognak feltölteni a Pécsi Vagyonhasznosító honlapjára (megjegyzés: ez nem azt jelenti, hogy 80 ingatlant akarnak /és tudnak is/ eladni). A városvezetés közleménye szerint nekik ugyan nincs ezen fejlesztési elképzelésük, de másoknak, pécsi lakosoknak, cégeknek akár lehet, ezért első körben fejlesztési ötletket várnak, elsősorban olyanoktól, akik maguk szeretnének az adott telken fejleszteni, a telket megvásárolva. Amennyiben pedig érkeznek ilyen ötletek és valódi szándék is lesz az ingatlanok egy részének a megvételére, azoknak az állami keretjelzálogból történő kivételét fogja kezdeményezni Pécs, majd liciten áruba bocsátja őket, a befolyó pénzt pedig a 2017-ben felvett 9,5 milliárdos hitelösszegből még visszalévő mintegy 7 milliárdos tartozás rendezésére fordítják.

Ilyen előzmény után érkezett meg nemrég a Fidesz pécsi képviselőinek a közleménye, amelyben azt írják, hogy tiltakoznak az ellen, hogy Péterffyék kiárusítsák a pécsiek vagyonát és MSZP-közeli befektetők kezére juttassák. Arról nem írnak, hogy miért is akar ingatlanokat eladni a városvezetés.

A fideszes közlemény szó szerint:

„Tiltakozunk, amiért zavaros, MSZP-közeli érdekköröknek árusítaná ki Pécs vagyonát a városvezetés

Megdöbbenéssel szereztünk tudomást arról, hogy a pécsi városvezetés azt tervezi: kiárusítja a pécsiek vagyonát, eladná a város értékes ingatlanait. Mivel adót emelni a kormánynak köszönhetően egyelőre nem tudnak, most a családi ezüstöt tennék pénzzé.

Nincs kétségünk alfelől, hogy ebben az üzletben is egy jól meghatározható, MSZP-közeli érdekkör fog jól járni!

Szeretnénk felhívni a pécsi önkormányzat figyelmét, hogy az előző városvezetés a nehézségek ellenére milliárdokat tudott félretenni hiteltörlesztésre is. Ebből fizette ki a mostani városvezetés is a részletet.

Javasoljuk, hogy ne a város vagyonát tegyék pénzzé, mert arra szüksége van a következő generációknak, szüksége van Pécsnek! Ehelyett Péterffy Attila:

–      azonnal állítsa le a tízmilliókba kerülő, de csak kamu „eredményeket” szállító átvilágításokat, amelyen egy jól meghatározható, MSZP-közeli, baloldali ügyvédi kör gazdagodik;
–       szüntesse meg a százmilliókba kerülő haveri álláshelyeket és a kettős, párhuzamos ügyvezetéseket a városi cégekben és intézményekben;
–       vonja vissza a több tízmillió forintos, teljesen szükségtelen és értelmetlen tanácsadói és „szakértői” megrendeléseket, hiszen ezekre a feladatokra megvannak az önkormányzat saját szakemberei és cégei;
–       ne politikai alapon szervezze Pécs út- és egyéb felújítási keretét, amelyre 200 millió forintot különítettek el a politikusaik körzeteiben;
–       ne vadonatúj cégautókat vásároljanak, vagy lízingeljenek a tisztviselők és a frissen kinevezett cégvezetők, mert ez luxus ebben a helyzetben. 

Ha mindezeket megfogadja a pécsi városvezetés, akkor a város vagyonának felélésére és kiárusítására sem lesz szükség, az továbbra is maradhat a pécsieké és gazdagíthatja a várost, egy szűk, baloldali érdekkör helyett!

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Pécsi Képviselőcsoport”

KategóriákMETÁL