Az eleinte közvélemény-kutatásnak tűnő kérdéssor gyorsan valami egészen másba fordul át.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Olvasóinktól úgy értesültünk, hogy az Amygdala Közvélemény-kutató Intézet ezúttal Pécsett hallat magáról. Ezen a néven a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. szokott bejelentkezni (ezt a honlapjukon is nyíltan vállalják), és ahogy azt korábban az Átlátszó és a Magyar Narancs is megírta a kormánypártnak kedves témákban szokták „megkérdezni” a választókat.

Ezek a „kutatások” a fideszes klisék kérdő formában feltett ismétlései, amikből túl sok újdonság nem derül ki, viszont megtévesztésre alkalmasak lehetnek, miközben a valódi céljuk a választók befolyásolása lehet.

Úgy tudjuk, most pécsi választókat hívogat az Amygdala, közéleti témákról szóló közvélemény-kutatásra hivatkozva, a telefonszámot a készülékek nem jelzik ki. Életkort, végzettséget, irányítószámot kérnek. Három-négy kérdés is Vári Attila és Péterffy Attila párharcára vonatkozik a 15-20 kérdésból. Az egyikben azt kérdezik, hogy kire bíznák a város irányítását: aki Orbán Viktorral összefogva megvédené az országot, vagy, aki Soros Györgyhöz hasonlóan beengedné a migránsokat? Egy másikban pedig, hogy kire szavazna: Orbán vagy Gyurcsány jelöltjére? De a dramaturgiai csúcspont minden bizonnyal az a kérdés, hogy akkor is szavazna-e Péterffy Attilára, ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el?

Megkeressük a céget, hogy valóban ők állnak-e ezúttal is a „közvélemény-kutatás” mögött, ha válaszolnak, akkor frissítjük a cikket. (A Magyar Narancsnak 2019 áprilisában üzleti titokra hivatkozva nem adtak tájékoztatást.)

Megkeressük Péterffy Attila stábját is, hogy kívánnak-e lépéseket tenni az ügyben.

FRISSÍTÉS – Feljelentést tesz Péterffy Attila és 100 ezer forintos jutalmat ajánl fel

Időközben a Népszavának nyilatkozott a Szabad Pécs által nyilvánosságra hozott botránnyal kapcsolatban Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt a napilap internetes portáljának azt mondta, hogy még ma megteszi rendőrségi feljelentést rágalmazás miatt.

Azt is elmondta megkeresést követően, hogy azért fordul bírósághoz, mert az egyik kérdés így szólt: „akkor is szavazna-e Péterffy Attilára, ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el?”. Sőt, csütörtökön közzé tesz egy felhívást a pécsiek körében és 100 ezer forintot ajánl fel annak, aki ezeket az álkérdéseket rögzíti és elküldi neki. Szeretné ugyanis ezt felhasználni bizonyítékként. Péterffy arról is beszélt, hogy számított arra, hogy a Fidesz bevet kreatív eszközöket is a lejáratására

„de, hogy ennyire lemennek kutyába, azon megdöbbentem.” 

KategóriákMETÁL