Megértette, hogy a Fidesz és csatlósaik, köztük az álcivilségét már nem is leplező Kővári János mindent megpróbálnak elkövetni azért, hogy megakadályozzák az ellenzék győzelmét Pécsett, mondta pénteken a Szabad Pécsnek Péterffy Attila. A pécsi ellenzéki polgármesterjelöltet arra a hírre reagáltattuk, hogy Kővári János a választási bizottságnál kezdeményezi, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület ne indulhasson az őszi önkormányzati választáson.

A cikk a hirdetés után folytatódikSajnálatosnak tartja, hogy egyesek a politikai mocsárba is képesek lemenni, az aljasság sem zavarja őket, és az eszközökben sem válogatnak, fogalmazott pénteken a Szabad Pécsnek Péterffy Attila.

A független pécsi polgármesterjelöltet azért kerestük meg, hogy reagáljon Kővári János csütörtök délutáni bejelentésére, miszerint a Helyi Választási Bizottságnál megtámadja a Mindenki Pécsért mint jelölő szervezet indulását az őszi önkormányzati választáson.

Mint az ismert, Péterffy Attila ellen elég komoly ner-es gőzhenger indulhatott meg, egy “közvéleménykutató cég” olyan kérdésekkel bombázta a válaszadókat, amelyek a független polgármesterjelölt lejáratására alkalmasak. A botrányt a Szabad Pécs írta meg, ebben a cikkben, egy másikban írtuk meg, milyen közleményt adtak ki, de idéztük az ATV pénteki esti hírműsorában elmondottakat is, ebben a cikkben.

Mint ebben a cikkünkben írtuk, Kővári szerint a Mindenki Pécsért Egyesület a névválasztásával az általa is alapított és vezetett  Összefogás Pécsért Egyesületre szeretne hasonlítani, és a választókat megtéveszteni. Sőt, az ÖPE és a Péterffy Attila vezette ellenzéki szövetség választási programjának a címe is igencsak hasonló, amit ő már nem hagyhat szó nélkül. Tudni kell, hogy az ÖPE már nem önállóan indul a választáson, hanem a Fidesszel és a KDNP-vel együtt, és hogy Vári Attila új programot írat. A fentebb linkelt korábbi cikkünkben leírtuk, hogyan  jutott el idáig Kővári, és hogy ő milyen néven jelentett be új szervezetet azt követően, hogy a Mindenki Pécsért megalakult, és megismerhette annak a nevét.

Nem kizárt, hogy amennyiben a jobboldali, Fidesz vezette szövetség nyer, Kővári János alpolgármesteri posztot kaphat Pécsett – Fotó forrása: Facebook.com

Péterffy Attila azt mondta, nem hiszi, hogy Kővári beadványát ne utasítanák el, de nyilvánvalóan a HVB és bíróság dönthet majd, ők állnak elébe.

Mint fogalmazott, megértette, hogy a Fidesznek és csatlósaiknak, köztük az álcivilségét már nem is leplező, a hatalomért és a pozícióért önmagával és korábbi választóival már nem egyszer szembemenő, hátat fordító Kővári mindent megpróbálnak azért megtenni, hogy megakadályozzák az ellenzék győzelmét Pécsett. Sajnálja, hogy a módszerekben sem válogatnak.

Ő mindenesetre azt ajánlotta volna Kővárinak, hogy sokkal jobb lett volna, ha az ellenzék által letett és nyilvánosssá tett, az elmúlt évtizedben Pécsett, de talán még korábban sem látott színvonalú választási programot elolvasta volna. És, ha megértette, ami abban áll, és bármivel nem ért egyet, amit olvasott, arról próbált volna egy értelmes eszmecserét, vitát kezdeményezni.

Végezetül pedig azt mondta, hogy

„Szurkolok, hogy a fideszes polgármesterjelölt választási programja ne csak a választás másnapjára, október 14-re készüljön el. Kővári János pedig, Vári Attila választási szövetségesként talán jobban tenné, ha unalmában például azzal az üggyel, és annak előrehaladásával foglalkozna”.

Azt egyébként mi is láttuk, hogy ránézésre nem halad jól a fideszes polgármesterjelölt a programmal, ezért a magunk módján segítettünk is ötleteinkkel. Reméjük, hasznát veszi!

Mellár Tamás is megszólalt a Mindenki Pécsért Egyesület vezetőjeként

Mellár Tamás – Fotó: Gűth Ervin

Éppen cikkünk “élesítése” előtt futott be szerkesztőségi e-postaládánkba Mellár Tamás országgyűlési képviselő, a Mindenki Pécsért Egyesület alapító-vezetőjének, e témában írt sajtóközleménye. Szó szerint közöljük.

Elfogytak a Fidesz demokratikus eszközei

Csúsztatások, aljas, hazug vádak, a demokrácia sárba tiprása – nem hisz már magában a Fidesz Budapestről kijelölt polgármesterjelöltje és hű szövetségesük, Kővári János. Nincs más magyarázat arra az ámokfutásra, amibe a kormányoldal kezdett Pécsett az elmúlt napokban.

Egyre mélyebbre süllyed a Fidesz propagandagépezete Pécsett. Előbb Péterffy Attilát, az ellenzék közös, független polgármesterjelöltjét próbálták befeketíteni azzal, hogy családok százainál zárta volna el a fűtést – a nyár közepén, mindezt egy kétes hírű, Fideszhez közeli alak nyilatkozatára építve.

Ez sem volt elég: egy szintén a Fidesz közelében mozgó cég olyan aljas és hazug kérdésekkel zaklatja a pécsi polgárokat telefonon, amelyek azt sugallják: a demokratikus jelölt családon belüli erőszakot követhetett el.

Ám a propagandamédia hangulatkeltő csúsztatásaira, a minden hazugságok legaljasabbikára is sikerült lapot húznia a kormányoldalnak Pécsett. Kővári János, a Fidesz civil köntösbe bújt hű szövetségese a jog eszközeivel rontott neki a demokráciának. A választási bizottsághoz fordult, ahol nem kevesebbet próbál meg elérni, mint hogy az ellenzék erőit városunkban tömörítő Mindenki Pécsért Egyesület egészen egyszerűen el se indulhasson a választáson október 13-án.

A pécsi Fidesz és fővárosból kijelölt polgármesterjelöltje már nem hisz magában, meg sem próbálja nyílt versenyben megtartani a hatalmát Pécs felett – és ezzel megúszni az elszámoltatást. A helyzetük ennél is nyomorúságosabb: már az aljas kampányeszközeikben, saját hazugságaiban sem hisznek. Ennek egyértelmű jele Kővári piszkos húzása – pontosan látják, a Fidesz csak akkor győz Pécsett, ha nincs kihívója, ha egyedül indul a versenyen.

Mi azonban hiszünk a magyar igazságszolgáltatásban. Biztosak vagyunk benne, hogy a Fidesz és Kővári szánnivaló erőfeszítése elbukik, az ellenzéki erőket tömörítő Mindenki Pécsért Egyesület megkezdheti az aláírásgyűjtést, jelöltjei elindulnak a választáson és legyőzik a minden hitét elvesztett kormánypártot és az önállóság látszatát is feladó szövetségeseiket.

Bármit is hozzon még a kampány, felvesszük a kesztyűt és helyreállítjuk Pécsett a demokráciát.

Mindenki Pécsért Egyesület”

KategóriákMETÁL