Többször is leégett a Mohács melletti Bár kastélya, a Fehér-kastély. Az utolsó tűz halálos volt: bennégett a tulajdonos is, írta meg az Átlátszó. Sajtóhírekre hivatkozva arról is írnak, hogy a színesfémkereskedelemből meggazdagodott néhai milliárdosnak Budapesten, a Hegyvidéken is van háza, amelybe tavasszal állítólag „börtönviselt alakok” költöztek be.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ami viszont a fentiek mellett még érdekesebbé teszi a cikket, az az, hogy megjegyzik, hogy Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, XII. kerületi kutyapárti képviselői minőségében a nyáron arról értesítette a rendőrséget, hogy a baranyai kastélyban bennégett idős férfi veszélyben lehet. Sőt, Kovács Gergely volt az is, aki most fényt derített a bári tűzben elhunyt férfi személyazonosságára.

A bári kastélyt az egykori földbirtokos Sauska-család építtette, a tűzben elhunyt férfi a kastély jelenlegi tulajdonosa volt, állítja Kovács.

Azt a Dunántúli Napló és a Bama.hu írta meg, hogy a bári kastélyban rövid időn belül négyszer is keletkezett tűz.

Az Átlátszó azt is felidézi, hogy a Privátkopó nevű revolverportál már júniusban arról írt, hogy a színesfémkereskedelemből meggazdagodott idős vállalkozó budai házába „tízfős, börtönviselt társaság fészkelte be magát tavasszal”.

A talán legérdekesebb információ azonban az, hogy a sajtóhírek szerint már magatehetetlen, cselekvőképtelen idős milliárdos aláírt egy meghatalmazást arról, hogy őt magát és a cégeit egy K. J. monogramú férfi mindenféle ügyben képviselheti a hatóságok előtt. Sajtóhírek szerint ez a tízfős börtönviselt társaság kapott ezzel felhatalmazást valójában az idős vállalkozó cégei és személyes ügyei feletti ellenőrzésre és irányításra.

Ezt a dokumentumot Péczely Attila, a Hegyvidék, azaz a fővárosi XII. kerület egyik fideszes önkormányzati képviselője jegyezte ellen ügyvédi minőségében. Péczely az egyik korábbi, hegyvidéki t testületi ülésen annyit mondott erről, hogy a milliárdos férfivel szembeni több gyámhatósági eljárás is megszüntetésre került, és több, hatóságok előtti megjelenésekor is bizonyítékát adta arra, hogy nem cselekvőképtelen és nem magatehetetlen férfi. Ő maga pedig az ellenjegyzéskor, ahogy máskor is a szakmai szabályoknak megfelelően járt el.

Kovács Gergely a Kétfarkú Kutya Párt honlapján írt arról, hogy tudomása szerint nem csak névazonosság van a baranyai kastély tulajdonosa és a XII. kerületi idős vállalkozó közt, hanem ténylegesen ugyanarról a személyről is van szó, sőt, ő maga már korábban azt az információt kapta, hogy a férfi Bárba költözött vagy Bárba költöztették.

A teljes cikket az Átlátszón olvashatják.

KategóriákMETÁL