Az LMP polgármesterjelöltje – ahogy tegnap beszámoltunk róla – vitát kezdeményezett, de Vári és Péterffy is kikosarazta. Más-más indokkal.

A cikk a hirdetés után folytatódikKorábban a Szabad Pécs is kezdeményezett egy jelölti vitát, de miután többszöri kérésre sem kaptunk semmi reakciót a Fidesz jelöltjétől, így nem láttuk értelmét, mivel reálisan nézve két esélyes jelölt van: Péterffy és Vári.

Kóbor József Facebookra írta ki és videóban is elmondja gondolatait a polgármesterjelölti vitával kapcsolatban. Pécsen komoly hagyománya volt ezeknek az Értelmiségi Klub által szervezett esteknek, amit 2014-ben a Fidesz rúgott fel. Péterffy Attila válaszáról tegnap számoltunk be.

Kóbor videójából kiderül, hogy Vári Attilától – vagy a jelölt nevében – érkezett válasz az LMP jelöltjéhez. A fideszes Vári azzal indokolja, hogy nem vitázik, hogy szerinte ezek a viták nem visznek előre, mert nem a megegyezésről szólnak. Ebben Kóbor egyet is ért Várival, hiszen ezek a viták pont a vélemények ütköztetéséről szólnak, így ismerhetik meg a választópolgárok a jelölteket. Kóbor szerint Péterffy abban hibázott, hogy a politikai megnyilvánulásokat szereplésvágynak nevezte. Ráadásul az ellenzéknek a demokrácia helyreállítása lenne a feladata.

A teljes videó itt tekinthető meg:

KategóriákMETÁL