Júniusban kezdtek dolgozni a fontos összekötő útnál és már akkor is nagyon optimistának tűnt, hogy augusztusban vissza tudják adni a forgalomnak. Most október közepével számol a Tettye Forrásház.

A cikk a hirdetés után folytatódikA napokban megkerestük a városi céget, hogy mi a késés oka és hogy mi az új céldátum? A Tettye Forrásháztól megtudtuk, hogy a tervezett dátum, ami – az előzetes körültekintő tervezés, előkészítés ellenére – a körülményektől függően változhat. Kötbérezésről, többletmunkáról, illetve a költségek növekedéséről nem írt a városi szolgáltató, mivel a teljes projekt, aminek egy része a Kürt utca, nincs csúszásban.

Elmondták, hogy a Kürt utcai korszerűsítés egy komplex rekonstrukció egyik része. A Makár töltővezetéket, a Jakabhegyi utat, Kürt és Honvéd utcákat magába foglaló felújítás összefüggően érinti a hálózatokat; a kivitelezés közben észlelt sajátosságok, körülmények, technológiai okok miatt egyes felújítási ütemeket módosítottak, megcseréltek a szakemberek. Például a Szigeti út közműsűrűsége és a magassági értelemben vett jelentős torlódások miatt a tervezettnél jóval több kézi földmunkára volt szükség; az útpálya szerkezeti sajátosságai miatt pedig várhatóan változni fog az úthelyreállítás tartalma.

Összességében a teljes projekt a tervek szerint december végéig befejeződik, a végteljesítés nincs csúszásban.

A Kürt utcai részrekonstrukció zárása jelen állás és ütemezés szerint október közepére várható, kb. 200 méternyi ellátó-, töltő- és szennyvízvezeték építése van hátra.

Jövő héttől az utca északi részén dolgoznak majd a szakemberek, ezzel párhuzamosan megkezdődik a Kürt utca déli, Batsányi utca – Szigeti út közti szakaszának helyreállítása. A Kürt utca déli részének helyreállítása után az Ifjúság útja irányából a Jakabhegyi úton és a Mikes Kelemen utcán át lehet eljutni a Szigeti út felé, a Tiborc utca az eredeti forgalmi rendnek megfelelően lesz járható.

KategóriákMETÁL