A Szabad Pécs írta meg tegnap, hogy egy egészen szűrreális körözést adott ki a rendőrség Balogh Sándor üzletemberrel szemben. Nem az ügy minősítése – költségvetési csalás gyanúja – volt váratlan és hihetetlen, hanem az, hogy egy, a NER-hez nem túl rég még közel álló (vagy annaj gondolt) figura ellen adtak ki elfogatóparncsot. Ma pedig kiderült, hogy egy újabbat is kiadtak.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs számolt be arról a hírről hétfőn, hogy Balogh Sándor híres-hírhedt magyar üzletembert, Bártfai-Máger Andrea tárca nélküli miniszter volt férjét költségvetési csalás gyanúja miatt körözi a rendőrség. Mindezt nem szenzációhajhászás miatt jegyezte meg lapunk, és más médiumok sem, hanem mint azt tegnap is beidéztük, a G7 írta meg azt tavaly, hogy Balogh Sándor több cége is (ráadásul ezek egyike-másika elég zűrösnek tűnik-tűnt) a miniszterasszony lakásának címére van bejegyezve, vagy még mindig oda van bejegyezve.

Kedden azonban egy újabb elfogatóparancsot adtak ki a vizes világbajnokságot is szervező Bp2017 Kft. gazdasági igazgatójaként is ténykedő Balogh Sándor ellen – szúrta ki a G7. Az online gazdasági lap megjegyezte, hogy Baloghot már „befolyás vásárlása” miatt is keresik. Megjegyezték, hogy a szerencsi születésű vállalkozóval kapcsolatban felmerült gyanúról egy, még korábban, az Origón megjelent szakcikkben azt írták, hogy ilyen akkor merül fel, amikor valaki a szó legszorosabb értelmében a kapcsolataiból él. A „befolyás vásárlása” a büntető törvénykönyv szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az ügyészség a G7-nek, már a cikk megjelenése után (így frissítséklnt jegyzik) azt írta, hogy „a Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást 10 gyanúsítottal szemben, B.S.-t a nyomozó ügyészek befolyás vásárlásának bűntette miatt 2019. május 29. napján hallgatták ki gyanúsítottként, a nyomozás folyamatban van”.

KategóriákMETÁL