A helyi választási bizottság több képviselőjelölt nyilvántartásba vételét is elutasította a mai napon, mert nem volt meg a szükséges ajánlások száma.

A helyi választási bizottság több képviselőjelölt nyilvántartásba vételét is elutasította a mai napon, mert nem volt meg a szükséges ajánlások száma.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Részlet a választási bizottság mai határozatából

Az indoklás szerint a leadott 120 ívből 92 tartalmazott aláírásokat. 663 aláírást ellenőriztek, azonban ebből 184 darab volt érvénytelen. Azaz csak 449 érvényes aláírást tudtak prezentálni. Az induláshoz 500-ra lett volna szükség. Az indoklásnál az is szerepel, hogy az érvénytelen ajánlások döntő többsége, rekordszámúnak tűnő 173 darab, „egyéb” okból nem lett érvényes. Megkérdeztük a pártot, hogy mi történt? Azt is megkérdeztük, hogy keresnek-e jogorvoslatot? Ha válaszolnak, akkor frissítjük a cikkünket.

De nem csak a polgármesterjelöltnek nem jött össze, úgy tűnik, hogy a képviselőjelöltek döntő többségének nem sikerült a választókerületenként 60-70 ajánlást összegyűjteni, és mindössze egy Mi Hazánkos jelöltet vettek ma nyilvántartásba. Így kompenzációs listájuk sem lesz. A jelöltek között volt, akinek csupán hárman írtak alá, de abból az egyiket érvénytelennek minősítette a választási bizottság, És volt, aki csak két ajánlást adott le:

Részlet a választási bizottság mai határozatából

A Mi Hazánk polgármesterjelöltjének sikertelensége azért is érdekes, mert a két független indulónak, azaz Komáromi Istvánnak és Pap Andrásnak sikerült több mint 500 érvényes aláírást prezentálnia. Ami – elvileg – pártkötődéstől és ezáltal erőforrásoktól, szervezetektől – elvileg – mentes jelöltként még nagyobb bravúr. De, ami még ennél is érdekesebb, hogy Komárominak az egyéni körzetben való induláshoz nem sikerült kellő számú aláírást bemutatnia: 30 aláírás szerepelt az ívein, de ebből 25 érvénytelen volt. Pap András viszont megugrotta a lécet, a 7-es körzetben indul majd.

KategóriákMETÁL