1600 forint helyett csak 1200-at kell fizetniük a tanulóknak, ha legalább húszan vannak.

A cikk a hirdetés után folytatódikNemrég írtuk meg, hogy közérdekű adatigénylésünk nyomán a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. (ZSÖK) vezetője arról tájékoztatta a Szabad Pécset, hogy a májusban nyílt Munkácsy-kiállítás félidejéig csak a várt látogatószám negyede jött össze. A kiállításmegnyitón Vincze Balázs ügyvezető 40 ezer látogatót vizionált, de augusztus 11-ig csak 9600-an váltottak jegyet az m21 galériában látható tárlatra.

Lapunk cikksorozatban számolt be arról, hogy a kiállításon tartósan magas hőmérséklet urakodott a nyár folyamán, ami nem csak a látogatóknak volt kellemetlen, de az értékes festményekre sem volt jó hatással. A ZSÖK vezetése rohammunkában próbálta megoldani a feladatot cikkeink megjelenése után, először 16 darab mobil klíma megvásárlásával, majd a komplett, rosszul működő klímaberendezés lecserélésével. Ez nyilván jelentős, sokmilliós plusz költséget jelentett a ZSÖK-nek, így nem annyira meglepő, hogy most fel akarják pörgetni a jegyértékesítést. Amúgy Vincze Balázs szerint 12500 látogatónál válik nullszaldóssá a hathónapos kiállítás.

A ZSÖK most akciót hirdetett diákoknak, minimum 20 fő esetén 1600 helyett csak 1200 forintba kerül a jegy.

Felnőtt csoportok érkezése esetén egyébként eddig is volt kedvezmény: tíz fő felett 15 százalékkal kevesebbet kell fizetni a teljes árú jegyekért.

KategóriákJAZZ