Budapesten a Szépművészeti Múzeumban adták át az E.ON Energy Globe elnevezésű versenyének a díjait. A fenntarthatóság és az energiahatékonyság jegyében megszervezett versenyen hat kategóriában keresték a leginnovatívabb és legfenntarthatóbb ötleteket. Díjazták a bólyi Terrán Tetőcserépgyártó Kft.-t is, így napelemes tetőcserepük az energiavilág Oscar-díjáért versenyezhet.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Terrán terméke a már korábban is szép szakmai sikereket és díjakat elnyert innováció mostani sikere a bólyi székhelyű, de immáron nemzetközi gyártócég számára azt jelenti sikerével bejutott az energiavilág Oscar-díjaként emlegetett nemzetközi döntőbe, olvastuk a hírt a Magyar Építők oldalán.

Az energiahatékonysági versenyen a leginnovatívabb és  legfenntarthatóbb ötleteket több mint 150 pályázat közül díjazták egyéni kezdeményezés, épület, jövő generációja, vállalat, ötlet és önkormányzat kategóriákban.

A vállalatok kategóriájában a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. lett a legjobb, az áprilisban több éves fejlesztés után piacra dobott napelemes tetőcseréppel. A Generon nevű termék sikerének értékét növeli, írja a Magyar Építők, hogy a zsűri által kiválasztott fődíjas pályázók bejutnak az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett nemzetközi döntőbe is. A Terrán más szempontból is épít a napelemekre, illetve a zöldenergiára, és mint írtuk, a baranyai cég sikere a Forbes gazdasági magazin figyelmét is kierdemelte.

A Terrán Generon napelemes tetőcserép különlegességét az adja, hogy a napcellák speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felszínére integrálva. Ennek köszönhetően pedig a napelemes cserepek megjelenése és felhelyezése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel.

A napelemes tetőcserép egyrészt a hagyományos napelemekkel egyező teljesítményre képes, másrészt ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Terrán többi tetőcserepe (fagyállóság, méretpontosság, vízzáróság, felületi védelem), biztosítva a tökéletes védelmet és fedést.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén több díjat is nyert fejlesztésünk, ami jól szimbolizálja gondolkodásmódunkat” – fogalmazott a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. ügyvezetője a cég közleményében. 

Gódi Attila hangsúlyozta, hogy közel évszázados múlttal a hátuk mögött is mindig képesek megújulni és fejlődni.

„Kiemelten fontos számunkra a környezettudatos gondolkodás, a fenntarthatóság. Az elismerések minket igazolnak, a visszajelzéseknek köszönhetően tudjuk, hogy korszerűsítéseinkkel jó utat jelöltünk ki magunknak.”

Az E.ON Energy Globe fődíját, egy 100 százalékban elektromos Nissan LEAF autót a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Hernádszentandrás nyerte meg. Az önkormányzatok kategória győztese az általuk kialakított BioSzentandrásnak nevezett ökogazdálkodási rendszerrel érte el a sikert. A településen zöldségeket, gyümölcsöt, fűszernövényeket termesztenek, azokból szörpöket, lekvárt, aszalványokat állítanak elő, egyedi kézműves termékeket készítenek, erre épülő szolgáltatásokat alakítottak ki.

Címkék:
KategóriákPOP