A már közel fél évtizede Orbánék által megígért, és Vári Attiláék által “előkészített” élményfürdő projekt részeként. Ami egyébként sehogy sem áll.

A cikk a hirdetés után folytatódikA 2015 tavaszán Pécsnek a Fidesz által beígért akvapark előkészítésére 500 milliót kapott a kormányzattól a város, a munkákat a Vári Attila pécsi fideszes polgármesterjelölt által vezetett PSN Zrt. koordinálja. Ebből a keretből költenek most el majdnem bruttó 74 millió forintot kútfúrásra. A közbeszerzést annak a György Zoltánnak a cége, az Aquaplus Kft. nyerte, akiről Bánki Erik baranyai fideszes országgyűlési képviselő, sokak szerint Pécs valódi ura a Hvg-nek korábban azt nyilatkozta, hogy a jó barátja. Sőt, közös cégük is volt, évekig tulajdonostársak voltak az Aqua Holding Befektetési és Tanácsadó Kft.-ben. 

Az Aquaplus számos, önkormányzatok által elindított fürdőépítési projektben vett részt az évek során. Az Átlátszó ebben a 2012-es cikkében írt részletesen Bánki “fürdőbirodalmáról” és György Zoltánhoz fűződő üzleti kapcsolatáról.

A kútfúrás helyszíne a volt bőrgyár területe. Természetesen még az sem biztos, hogy annyi és olyan hőfokú vizet találnak, amiben reménykednek, így bátran állítható, hogy noha százmilliókat biztosított a kormányzat Váriék számára a fürdőprojekt előkészítésére, egyáltalán nem vehető biztosra, hogy abból lesz valami.

Az Aquaplus közbeszerzési győzelméről ebből a közgyűlési előterjesztésből értesültünk.

KategóriákMETÁL