Szinte kizárólag kacagtatóan közhelyes sporthasonlatokra felfűzött “interjú” jelent meg a már majdnem Fidesz-polgármesterjelölt Vári Attilával a pécsi önkormányzat lapjában.

A cikk a hirdetés után folytatódikElmegy a rabbi húsz évre a hegyekbe elmélkedni, és amikor visszajön, kérdezik tőle, hogy: “Na, rabbi, megtaláltad az élet értelmét??” Mire a rabbi: “Az élet egy nagy tó.” Erre a többiek: “De rabbi, ez egy baromság.” Mire a rabbi: “Lehet.”

Ez a régi vicc jutott eszembe, ahogy mondatról mondatra olvastam a Vári Attila volt vízilabdázóval, a PSN Zrt. vezérigazgatójával, a Fidesz polgármesterjelöltjével készült állítólagos interjút a fideszes vezetésű önkormányzat által fizetett lapban. Élőszóban nevetségesen hangzó mondatokkal, durván túltolt, kacagtatóan közhelyes sporthasonlatokkal teli a szöveg.

Nézzünk néhány szép példát kommentárokkal kiegészítve.

Rengetegszer állhattam dobogóra, de a siker nem hullik az ember ölébe. Kemény és következetes, sokszor nehézségekkel járó munka kell ahhoz, hogy valaki győztes lehessen.

Közhelylexikon, “Siker” címszó.

“..a győzelem nem egyszerűen fontos, hanem a legfontosabb, persze mindig sportszerű keretek között.

A sportszerűség mindig fontos, főleg a nemzeti együttműködés rendszerében.

“…a győzelemhez egységre van szükség, hiszen a medencében nem hét különálló entitás játszik különböző ideológiával, egymással veszekedve, pozíciókért marakodva, és a nézők, vagyis az őket választók, átverésére készülve.

Értjük, értjük, marakodó ellenzék, egységes Fidesz. Kérdés, hogy egy csapatjátékban hosszú távon az a hatékonyabb, ha hét tök ugyanolyan játékos játszik, akik robotszerűen követik az edző utasításait vagy ha hét különböző minőség, akik kiegészítve alkotnak csapatot és mernek egyéni döntéseket is hozni a mérkőzésen.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nél a munkatársaimat is mind csapattársaknak tekintem, hiszem, hogyha mindenki tudja, hogy az adott csapaton, cégen, városon belül mi a dolga, akkor lehetünk és csak így lehetünk sikeresek.

Meg úgy, ha kapunk 890 millió segélyt működésre az államtól. Úgy talán még egy játékmackó is sikeres tudna lenni.

“A világban, különösen Európában nagy meccs zajlik. Szeretném, ha ez a pécsi közösség is bajnoknak érezhetné magát.

Bizony ám, nagy meccs, amiben a Főnök éppen vesztésre áll.

És végül jöjjön a cikk címében is szereplő TÖKÉLETES mondat:

Pécsett többen vagyunk, mint a medencében.

Még. Hogy maradjunk a vízilabdánál: hétfős csapattal számolva tíz év alatt 1827 vízilabdacsapatnyi ember tűnt el Pécsről.

KategóriákMETÁL