Október utolsó hetének adatai jelenleg a legfrissebb 2020-as magyarországi halálozási adatok a KSH által közzétettek alapján. Az elmúlt évek hasonló adataival összevetve a 2020. októberi halálozások magasak.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz elmúlt két napban közölt 24 órás COVID-halálozási adat mindkét napon csúcsot jelentett, pénteken és szombaton is 150 fő felett volt a koronavírus-fertőzés következtében bekövetkezett halálozások száma, azaz két nap alatt csak COVID-ban 300 főnél többen haltak meg hazánkban. A mostani napi magyarországi COVID-adatok a népességszámhoz viszonyítva a tavaszi olaszországi adatokat idézik.

Emiatt megnéztük, hogy a KSH által közölt halálozási statisztika mutat-e már eltérést a korábbi évekhez képest.

A legfrissebb idei adatok egyelőre november 1-jéig, azaz a 44. hét végéig szólnak. A 42-44. heti halálozási adatok már jóval magasabbak, mint az azt megelőző öt év ezen időszakainak mortalitási adatai. A korábbiaktól eltérően, amikor is enyhe emelkedés volt csak látható a több éves összevetésekben. Idén október utolsó három hetében nagyjából ezer fővel haltak meg többen Magyarországon mint a korábbi években ebben a három hétben.

Nem kizárható, sőt valószínűsíthető, hogy ez az emelkedés már a magyarországi COVID-járvány második hulláma miatt van, éppen ezért lesz érdekes az elmúlt napok és hetek COVID-adatai ismeretében az, amikor a KSH majd a 2020. novemberi (45-48. heti) magyarországi halálozási statisztikát is közölni fogja.

KategóriákMETÁL