Továbbra sem áll szóba a független sajtóval a Fidesz jelöltje.

A cikk a hirdetés után folytatódikKérdéseket küldtünk kedden azoknak a polgármesterjelölteknek, akiknek óriásplakátjai és citylight (kisebb, álló formátumú) plakátjai vannak Pécsen.

Ebben a cikkünkben részletesebben foglalkoztunk a plakátokkal.

Kérdéseink a következők voltak:

Mennyit költött és tervez költeni XY kampányának finanszírozója óriásplakátokra és citylight plakátokra?

Ki fizette / fizeti ezeknek a plakátoknak az elkészítését és megjelentetését?

Hány óriásplakát helyet és hány citylight plakát helyet bérelnek Pécsen és mely cég(ek)től?

Péterffy Attila, a Mindenki Pécsért Egyesület ellenzéki polgármesterjelöltjének stábja azt válaszolta lapunknak, hogy bruttó 3,8 millió forintot költenek 33 óriásplakátra és 38 citylightra, a Publimont óriásplakáthelyeit bérelve. A kampányt a Mindenki Pécsért Egyesület finanszírozza.

Az LMP-nek közel 1,1 millió forintjába került az eddigi óriásplakát és citylight kampány – tudtuk meg a párttól, és többet egyelőre nem is terveznek költeni erre a célra. Az LMP Baranya megyei területi szervezetének a számlájáról fizettek átutalással, és ahogy írták: “a kampány finanszírozása jelentős részben a Lehet Más a Politikai képviselő-jelöltjeinek és tagjainak adományaiból történik”.

Kilenc óriásplakátot és tizenegy citylightot bérelnek, a Publimonttól.

Vári Attila stábja egyelőre nem válaszolt kérdéseinkre. Várinak egyébként ugyanaz a stratégiája a független médiával szemben, mint a pécsi fideszes önkormányzatnak: hallgat.

KategóriákMETÁL