A háromból a második klaszterbe sorolta az MLSZ megbízásából vizsgálódó belga átvilágító cég a pécsi utánpótlásműhelyt.

A cikk a hirdetés után folytatódikHarmadjára minősítette a labdarúgószövetség megbízásából a hazai labdarúgóakadémiákat a belga átvilágító cég, a Double Pass.

Az MLSZ néhány napja honlapján hozta nyilvánosságra az átvilágítás eredményét. Ezúttal nem rangsort közöltek, hanem három klaszterbe sorolták az akadémiákat. Az elsőbe, azaz az elitbe mindössze hat klub került be: az MTK, a Puskás Akadémia, a Honvéd, a Győr, a Diósgyőr és a Debrecen.

A második klaszter a legnépesebb, itt kapott helyet a PMFC akadémiája, olyan klubokkal kerülve egy kategóriába, mint a Ferencváros, az UTE, a Videoton, a Szombathely, a Békéscsaba, a Vasas, a Nyíregyháza és a Kecskemét.

A harmadik klaszterben négy akadémia került, a Kaposvár, a ZTE, a Kisvárda és a Szeged. Az Index a DVTK-honlapjának nyilatkozó diósgyőri akadémiavezetőre hivatkozva azt írja, a harmadik klaszterben soroltaktól akár el is vehetik az “akadémia” nevet.

Mindez azt jelenti, hogy a Dél-Dunántúlon a pécsi a legmagasabbra rangsorolt futballakadémia. Ez főleg annak fényében figyelemreméltó, hogy a ZTE-nek és a Kaposvárnak első osztályú felnőtt csapata van, míg a PMFC-nek csak harmadosztályú.

Illusztráció: Pixabay.com

KategóriákPOP