Sok mélypontja volt már a pécsi adófizetők pénzéből eltartott szerkesztőségnek, de most még mélyebbre süllyedtek.

Sok mélypontja volt már a pécsi adófizetők pénzéből eltartott szerkesztőségnek, de most még mélyebbre süllyedtek. FRISSÍTÉS!

A cikk a hirdetés után folytatódik



FRISSÍTÉS

Kedd 15.00 – Új információhoz és részletekhez jutottunk cikkünkkel kapcsolatban, a megismert új részletek miatt hamarosan új cikkel jelentkezünk.

FRISSÍTÉS 2

Kedd 16.40Az új információk ismeretében alábbi linken található helyreigazítást és szerkesztőségi megjegyzést tesszük közzé.

KORÁBBAN ÍRTUK

Bajban a baloldal: iPhone-nal vásárolnának követőket az erdőirtással vádolt Péterffynek címmel jelent meg ma írás a pécsi önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Kommunikációs Központ által működtetett weboldalon. Már a címben megfogalmazott állítás is hazugság, de ez tényleg csak a jéghegy csúcsa.

A cikk azt állítja, hogy Bogos Csaba – a közösségi médiában ismertebb nevén Boldzer – közösségi oldalán azt ígérte, hogy drága telefont nyerhet, aki „beköveti az MSZP és a Gyurcsány-párt által támogatott polgármesterjelöltet, Péterffy Attilát”. Ez az állítás, háromszor is olvasható a cikkben, de valójában semmi alapja nincsen.

Mivel végignéztük Bogos Csaba közösségi médiás felületeit és semmi ilyet nem találtunk megkérdeztük az érintettet, hogy mire gondolhatott a cikk szerzője? A 18 éves youtuber elmondta, hogy két különböző instagramos bejegyzését mosták össze a PécsMa név nélkül kérdező szerzői. Ugyanis valóban megkeresték a cikk megjelenése előtt és valóban feltettek neki három kérdést, de mivel a kérdések eleve gyanúsak voltak, így ragaszkodott hozzá, hogy csak akkor hozhatják le a válaszát, ha azt teljes terjedelmében közlik. Így a válasza nem jelenhetett meg, azt ugyan szakmailag nem igazán indokolták meg, hogy miért nem, de valószínűleg azért, mert a hazug kérdések mellett elég rosszul néztek volna ki a fiatal youtuber összeszedett mondatai.

Sőt, a szerkesztők azt is szerették volna megtiltani neki, hogy Csaba nyilvánosságra hozza a PécsMa kérdéseit. Bogos Csaba most hosszabb posztban is megírta, hogy mi történt és a fideszes weboldalnak írt válaszát is kitette.

„Hirtelen mikor szó esett arról, hogy én viszont leközlöm a válaszom, megijedtek. Itt is közölném velük, hogy gyávák vagytok, és nekem 2x annyi elérésem van mint nektek, szóval így nehéz lesz elhallgattatni. Több ezer fiatal fogja megtudni, hogy mit műveltek, miket hazudtok, még olyanok is, akik szerintem eddig nem foglalkoztak politikával, de talán most ennek hatására igen. Ezt köszönöm nektek, hiszen ez a célom!” – írja bejegyzésében Csaba.

A PécsMa hírhamisítói egyébként két bejegyzést „vontak egybe”, teljesen önkényesen. Bogos Csaba saját követői között sorsol majd ki szeptember 30-án egy iPhone-t, és ezt egyértelműen jelezte is az Instagram bejegyzésében (ezt a bejegyzést egyelőre elrejtette, hogy ne rontsák el a nyereményjátékot, de azért a Google cache-ben megtalálható). Egy teljesen másik bejegyzésben pedig kiállt Péterffy Attila mellett. A két bejegyzés pontosan 10 nap különbséggel jelent meg.

Egyébként Bogos Csaba nemrég még jófej volt, átment a szűrőn, legalábbis ez a verse teljes terjedelmében megjelenhetett a PécsMa hasábjain.

KategóriákPOP