Állítása szerint nem tudta összeszedni az 500 ajánlást, így nem lett belőle jelölt. Az Azonnalinak azt mondta, a Fidesz polgármesterjelöltjére adja a voksát.

A cikk a hirdetés után folytatódikMegírtuk, 500 helyett mindössze 449 érvényes szavazatot sikerült összegyűjtenie a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelölt-jelöltjének, Sándor Zoltánnak, így nem lett belőle polgárgármesterjelölt. Ráadásul a 18 egyéni választókerületből csak néhányban sikerült képviselőjelöltet állítaniuk. Ez egyébként azt jelenti, hogy kompenzációs listájuk sem lesz.

Az áprilisi európai parlamenti választáson 1403 szavazatot kaptak Pécsen, a voksok 2,65 százalékát megszerezve.

Megkérdeztük e-mailben a Mi Hazánkot, mi az oka annak, hogy ilyen sok érvénytelen aláírás volt és próbálnak-e jogorvoslatot keresni. Nekünk nem válaszoltak, az Azonnalinak azonban igen. Sándor Zoltán azt mondta a lapnak, hogy a rutintalanság volt az oka annak, hogy nem tudták összegyűjteni a szükséges számű érvényes ajánlást.

Sándor Zoltán az Azonalli kérdésére azt válaszolta, hogy a fideszes Vári Attilára fog szavazni a választáson.

A Mi Hazánkot a Jobbikból kivált politikusok alapították, azóta a Fidesz-média komoly nyilvánosságot biztosít számukra, ennek hátterében nyilvánvalóan a Jobbik gyengítésének szándéka áll.

A Mi Hazánk-jelöltek nyilvántartásba vétele elutasításának indoklásában az szerepel, hogy sok az érvénytelen aláírás, azonban csak annyit írtak a határozatban, hogy az ajánlások “egyéb” okok miatt érvénytelenek. Rákérdeztünk a pécsi Választási Irodánál, hogy melyek ezek az egyéb okok. A következőt válaszolták:

“A határozatokban szereplő „egyéb” ok a választási informatikai rendszer által használt gyűjtőkifejezés, mely azokat az ajánlásokat tartalmazza, melyek az alábbi okokból kerültek elutasításra:

  • hibás, vagy a nyilvántartásban nem található személyi azonosító került az ajánlóíven megadásra;
  • az ajánlást adó választópolgárnak a szóban forgó választáson, vagy az ajánlási időszakban nem volt választójoga;
  • az ajánlást adó választópolgár nem tartozik az adott választókerületbe;
  • az ellenőrzést végző személy olyan adateltérést állapított meg, mely a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 126. § (2) bekezdése alapján sem volt elfogadható.”

Érdekes módon a Mi Hazánkkal ellentétben Komáromi István és Pap András jelölteknek összejött az 500 ajánlás, így őket nyilvántartásba vették, polgármesterjelöltek lettek.

KategóriákMETÁL