Csütörtök óta csendben álldogál két munkagép a hatalmas gödörben. A hatóság állíthatta le a projektet.

A cikk a hirdetés után folytatódikMúlt csütörtökön valamikor a reggeli vagy a délelőtti órákban szakadtak le a Bálicsi úton épülő luxuslakópark munkagödrének északi falából hatalmas földdarabok. Az ingatlanon nyár közepe óta a kétszintes mélygarázs kimélyítése folyt, hatalmas mennyiségű kitermelt földet depóztak le a telken, illetve az út túloldalán lévő kisebb területen.

Információink szerint csütörtökön délután egy hatósági szakértői csapat is kint volt a helyszínen.

Éppen ezért érthetetlen, miért nem válaszolt még öt napja elküldött kérdéseinkre a Kormányhivatal hatósági osztálya, illetve annak építésügyi csoportja. Tippünk szerint ők, vagy ők is kint voltak és felmérték a helyzetet. Azt kérdeztük egyébként tőlük, hogy mi okozhatta a leomlást és hogy milyen következményei lehetnek annak.

Jó lenne tudni például azt is, hogy a környező ingatlanok, az egyetem az omlás miatt részben lezárt parkolója, a szomszédos Pollack strand vagy az új út nincsenek-e veszélyben.

Egy biztos, csütörtök óta nem dolgoznak a területen, két munkagép van a gödör alján, embert nem látni az építkezésen, a hatóság nyilván leállította a projektet.

Állnak a gépek, embereket sem látni a területen napok óta

Korábban megírtuk, a fideszes vezetésű önkormányzat és fideszes többségű közgyűlés többször is módosította az elmúlt másfél évben a szabályozási tervet itt, ennek nyomán vált lehetővé, hogy egy beruházó ezen az ingatlanon egy 110 lakásos, kétszintes mélygarázzsal rendelkező luxuslakópark építésébe kezdjen bele. Ezen kívül pont az omlás napján egy több mint furcsa ingatlancserét is nyélbe ütött a városvezetés és az építtető.

KategóriákMETÁL