A miniszterelnök, a felesége, a fia és a lánya minden bizonnyal a honvédséginek nevezett, 607-es számú, Falcon 7X típusú luxus jettel érkezett csütörtök este Rómába, írta szombat reggeli Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független parlamenti képviselő. Az út szerinte kb. 9 millió forintba kerülhet oda-vissza.

A cikk a hirdetés után folytatódik„A miniszterelnökség szerint Orbán a Katolikus Törvényhozók Konferenciára érkezett. A fia református, a felesége és a lánya katolikus, viszont egészen biztosan egyikük sem törvényhozó…Bizonyos állam-vagy kormányfői protokoll látogatásokon megszokott, hogy a vezető magával viszi a feleségét. Viszont a gyermekeket is vinni, honvédségi luxus jeten: hungarikum” – írta Hadházy Ákos.

Hadházy Ákos a repülőgépek útvonalát követő egyik oldala alapján azt írta, hogy a magyar honvédségi gép 1 óra 40 perc alatt ért Budapestről Rómába, s nyilván majd a hazaút is ennyi lesz. S mivel ennek a sugárhajtású luxusrepülőnek az óradíja kb. 3 millió forint, így az oda/vissza út kb. 9 millióba kerül.

Azt a 444.hu írta meg a minap, egy olvasói fénykép alapján, hogy Orbán Viktor, felesége, egyik lánya, illetve a fia Rómában van, a fotót egy étteremben lőtték. Akkor még azt írták, hogy Orbán Viktor és családja egy része talán Olaszországban vakációzik, mert azt hivatalosan nem közölték, hogy hol nyaralt a kormányfő. Később aztán Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter arról posztolt a Facebookon, hogy a Vatikánban kezet foghatott Ferenc pápával, vagyis egy másik kormánytag is Rómában volt.

Később aztán Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan is reagált, azt közölve, hogy Orbán Viktor pénteken hivatalos programra utazott az olasz fővárosba, hogy a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vegyen részt, amit minden évben Rómában, illetve annak közelében fekvő Frascatiban tartják meg.

Vagyis akár az sem elképzelhetetlen, hogy a honvédségi luxusrepülőn nem csak Orbán Viktor utazott a magyar kormányból, már csak azért sem, mert arról is írnak másutt, hogy népes volt a magyar kormánydelegáció, amit Orbán Viktor és Novák Katalin vezetett. Na, persze arról, hogy pontosan kik és milyen módon utaztak, nem közölt a kormány részleteket.

KategóriákMETÁL