Sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz pénteken reggel a Mindenki Pécsért Egyesület. Arra a hírre reagálnak, hogy Vári Attila, a Fidesz-KDNP-ÖPE pécsi polgármesterjelöltje, aki több mint 9 éve a PSN Zrt. vezérigazgatója jelentős összegű havi lakhatási támogatást kap a pécsi önkormányzati sportcégtől. Szerintük a támogatást Várinak vissza kellene fizetnie. Szerintük, ha Vári lenne a polgármester folytatódnának az olyan botrányok, mint amilyen a Volvo-buszok beszerzése vagy a Zsolnay-Ledina-ügy volt.

A cikk a hirdetés után folytatódikKét, a napokban megjelent sajtóhírre is reagált pénteken az ellenzéki összefogás jelölő és ernyőszervezete, a Mindenki Pécsért Egyesület.

Mindenkettő a Pécsi Stopon jelent meg. Az egyik arról szólt, hogy a pécsiségét a politikai választási kampányban hangsúlyozó Vári Attilának csak nemrég óta van rendesen bejelentett pécsi lakcíme, miközben nemrég még Budafok-Tétény önkormányzati lapjában írtak róla mint a fővárosi városrész ismert lakójáról.. A másik pedig arra a hírre, hogy a 2010-ben a pécsi önkormányzati sportcég, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. élére kinevezett Vári Attila nem kevés vezérigazgatói fizetése (jelenleg ez havi bruttó 1,1 millió forint) mellett a kezdetektől vett fel jelentős összegűnek számító, tavaly is és ebben az évben is havi 150 ezer forint lakhatási támogatást.

A Mindenki Pécsért Egyesület sajtóközleménye

„Mostanában látott napvilágot, hogy a Fidesz Budafokról Pécsre rendelt polgármesterjelöltje lakhatási támogatást kap a várostól. Méghozzá nem is keveset: 150.000 forintot markol fel minden egyes hónapban a pécsi adófizetők pénzéből!

Ez az elmúlt 9 évben mintegy 20 millió forintot tett ki. Azt gondoljuk, jobb helye is lett volna ennek a pénznek, mint egy fideszes haver zsebében.

Cégvezetőként az elmúlt 9 év teljesítménye semmiképpen nem igazolja ezt a plusz juttatást. Főleg annak a fényében, hogy az általa vezetett sportcég előző gazdasági éve is veszteséges lett, dacára a sok százmilliós állami támogatásnak. Azt pedig egészen elképesztő arcátlanságnak tartjuk, hogy polgármesterjelöltként pécsinek hirdeti magát, az egész stábja ezt próbálja elhitetni az itt élőkkel, miközben csak június 1-je óta van pécsi lakcíme.

Szívesen vennénk, ha jelentkezne az a pécsi lakos, aki havi 150.000 forintot kap lakhatásra a városvezetéstől. Már ha van ilyen, hiszen sok pécsi polgárnak ennyiből, vagy ennél kevesebből kell megoldani a család teljes havi megélhetését.

Ha cégvezetőként a busás fizetése mellet ilyen elképesztő plusz juttatásokat vett fel, akkor joggal tehetjük fel a két kérdést:

Mi egyéb történhetett még annál a cégnél az évek során?

Mit várhatnának Vári Attilától a pécsiek, ha polgármesteri hatalmat kap?

Október 13-án a pécsi polgárok Vári irigylésre méltó teljesítményéről és a pécsi Fidesz teljes elmúlt tíz évéről, a Volvo-botrányról, az adósarcokról, a szégyenletes Zsolnay-ügyről, a cserbenhagyott családokról, a kormány ölébe dobott önkormányzati önállóságról is véleményt mondhatnak a szavazófülke magányában. Eldönthetik, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltjére, Péterffy Attilára és képviselőjelöltjeire szavaznak, akik egyedüliként tudják leváltani a hatalmon lévő rablólovagokat, vagy a várost tíz éve szégyenletes módon uraló és kiszipolyozó Fideszre.

Egyben felszólítjuk Vári Attilát, hogy fizesse vissza a pécsieknek az arcátlanul felvett lakhatási támogatást és hagyjon fel a valóban itt élő adófizetők megsarcolásával!

Mindenki Pécsért Egyesület”

KategóriákMETÁL