Iskolakezdés=közlekedési káosz. Ezeken a helyeken érdemes odafigyelni, és kerülőutakban gondolkodni szeptember első hétfőjén.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉpül-szépül a város, rengeteg helyen dolgoznak a városi cégek. Egészen mintha választások közelednének. Mindenesetre, vasárnap délután körbeautóztunk, és azokat a gócpontokat kerestük, ahol holnaptól nagy forgalom várható és valamilyen komolyabb közlekedési akadállyal szembesülhetünk. Hangsúlyozva: a szokásos problémákon túl.

De először kezdjük a jó dolgokkal: városszerte számos helyen újrafestették a útburkolati jeleket. És vannak meglepetések is, hiszen a Jakabhegyi út már nincsen teljesen lezárva, pedig nemrég még egy gázvezetéket is átvágott itt egy munkagép.

A hetekig teljesen lezárt szakaszon már mehetnek az autók, de ahogy az alábbi fotón is látszik, késznek nem neveznénk:

Nem is olyan messze, a Kürt utca – amiről legutóbb itt írtunk – egy szakasza elvileg még mindig forgalom elől elzárt, építési terület. Nem is úgy tűnik, hogy mostanában kész lesznek vele. Az eredeti tervek szerint augusztusban kellett volna befejezni, úgy tűnik ez valamiért nem sikerült. Így néz ki most a terület:

Kürt utca – Kattintásra nagyobb lesz a panorámakép

A közlekedési rend itt megint megváltozott, hiszen a nyár folyamán sokáig a Szigeti útról a Homok utca – Tiborc utca – Mikes Kelemen utca útvonalon lehetett a Jakabhegyi útra feljutni, azonban itt újra egyirányú a forgalom. Azaz a Mikes – Tiborc – Homok utca irányába járható csak.

A Tettye Forrásház sok helyen aktív a városban, az egyik legrégebb óta elhúzódó projekt a Mártírok útja. Itt is augusztusi befejezéssel terveztek, azonban ez láthatóan nem jön össze. Nincs már teljes útzár (az csak egy szakaszon és kb. egy hónapig volt érvényben), de vasárnap még lámpa irányította a forgalmat, ami 75 másodperces visszaszámlálásról indult:

A Mártírok útján március végén kezdtek dolgozni

A Rákóczi út Árkád előtti szakaszán múlt héten útfelújítási munkálatok zajlottak fél sávon, a terelőtáblák vasárnap délután még mindig kint voltak.

A Rákóczi úti buszmegálló decens táblatartójára csak mellékesen hívjuk fel olvasóink figyelmét
Itt is terelés van még

Ha valamelyik problémás szakaszt kihagytuk, akkor kérjük, hogy írják meg a szabadpecs@szabadpecs.hu e-mail-címre. Frissítjük a cikket.

KategóriákMETÁL