Nyílt kampányszámlát fog vezetni, és erre kéri a többi pártot és szervezetet is az LMP – jelentette be a hírt pénteken a zöldpárt három baranyai politikusa Pécsett. Az atomtemető ellen a kampány ellenére is folyik az aláírásgyűjtés, sőt felvonulást is szerveznének az ügy fontossága miatt tartani – három nappal az önkormányzati választás előtt.

A cikk a hirdetés után folytatódikTöbb aktuális, de nem csak az októberi választáshoz kötődő ügyről számoltak be baranyai LMP-s politikusok péntek délután Pécsett, sajtótájékoztatón.

Kóbor József, az LMP pécsi polgármesterjelöltje és baranyai elnöke azt mondta, hogy kezdeményezik, hogy a polgármesterjelöltek nyílt vitában foglalkozzanak három fő témával, a gazdaságfejlesztésről, s annak környezetpolitikai feltételeiről, az uránbánya rekultivációjáról, a korrupcióról és a mecseki “erdőirtásról”. Nem tudjuk, ebből mi lesz, de gyanús, hogy neki sem fog reagálni Vári Attila, mert mint megírtuk, a kétszeres olimpiai bajnok gyakorlatilag nem vállalta a lapunk által kezdeményezett vitát.

Kóbor mellett az LMP országgyűlési frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt, és Angyal Károly megyei önkormányzati képviselő vett részt a sajtótájékoztatón.

Utóbbi azt mondta, hogy a jövő héten nyilvánossá teszik a választási kampányszámlájukat (nyilvános volt az EP-választáskor is), és arra szólítják fel a többi pártot, hogy tegyék meg ugyanezt ők is.

Angyal Károly beszélt egy másik akcióról is: aszerint, megszámolják, és közzé teszik, hogy melyik pártnak hány óriásplakátja van szerte a városban. Nyilván itt – mivel nem a hivatalos adatokat használják majd – a piaci árakból indulva adnak majd tippet. Lapunk írt az úgynevezett city light plakátokról és az óriásplakátokról, de amíg Péterffy Attila és a Mindenki Pécsért, illetve Kóbor és az LMP megadta, mennyit költenek, Vári Attila és a Fidesz nem válaszolt a megkeresésre.

Keresztes László Lóránt azt mondta el, hogy a jövő pénteken hozzák nyilvánosságra Kóbor polgármesterjelölti programját. 

A Boda térségébe tervezett atomtemető miatt pedig, mint megírtuk már, 20 ezer tiltakozó aláírást szeretnének összegyűjteni, emiatt fáklyás felvonulást tartanak majd október 10-én Pécsett. Hangsúlyozták, hogy az aláírásgyűjtés (és a fáklyás felvonulás) nincs kapcsolatban a választással.

KategóriákPOP