Sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Péterffy Attila, a Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltje.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ellenzéki polgármesterjelölt szerint az ingatlanadó az országban az egyik legmagasabb Pécsen, ami a stratégia nélküli fideszes városvezetés tízéves gazdasági sikertelenségének következménye. “Azt… aligha nevezhetjük stratégiának, hogy az itt élőket sarcolva foltozgatják a városi költségvetést, ezzel elismerve kudarcukat” – fogalmaz a politikus.

Péterffy úgy véli, érdemben lehetne csökkenteni az adóterhet, ha a különböző tanácsadói és ügyvédi szerződéseket felülvizsgálnák. Azt ígéri, megválasztása esetén fokozatosan csökkentené a pécsi ingatlanadó mértékét.

A sajtóközlemény teljes szövege:

Tisztelt Pécsi Polgárok!

A fideszes városvezetés elmúlt 10 éves gazdasági sikertelenségének szomorú következménye, hogy a vagyoni típusú – pécsiek által csak ingatlanadónak nevezett – adó az országban az egyik legmagasabb Pécsett, konkrétan dobogós volt a nagyvárosok között 2018-ban.  Ezek után nem meglepő, hogy a felméréseink azt mutatják, hogy a pécsiek többsége szerint a város csak sodródik és a városvezetésnek ma nincs stratégiája a kialakult katasztrofális helyzet hosszú távú kezelésére. Azt ugyanis aligha nevezhetjük stratégiának, hogy az itt élőket sarcolva foltozgatják a városi költségvetést, ezzel elismerve kudarcukat.

Az elmúlt hetekben több ezer pécsivel találkoztunk, beszélgettünk. A Mindenki Pécsért Egyesület képviselőjelöltjeivel együtt több ezer aláírást gyűjtöttünk az ingatlanadó csökkentése kapcsán. Több ezer pécsi a fideszes városvezetés által 2012-ben bevezetett ingatlanadót nevezte meg a legnagyobb teherként. Az elmaradt fürdőépítés mellett ezt tartják a jobboldali városvezetés legnagyobb kudarcának.

Amennyiben semmi mást nem tennénk, csak az Önkormányzat és cégei által a mai napig fenntartott zsíros ügyvédi és tanácsadói megbízásokat leállítanánk, már érdemben tudnánk ezt az adóterhet csökkenteni a pécsiek érdekében.

A pécsiek érdekei a legfontosabbak számomra, ezért megválasztásom esetén vállalom, hogy az ingatlanadó mértékét fokozatosan csökkenteni fogom!

Péterffy Attila

Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltje


KategóriákMETÁL