Újabb alpolgármester erősíti Pécset a címe ennak a pécsi polgármesteri közleménynek, amellyel Péterffy Attila bejelentette a sajtón keresztül, hogy a mai naptól Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba mellett újabb alpolgármester kezdi meg a munkát Pécs élén, Nyőgéri Lajos. Az MSZP-s politikus a szociális, népjóléti és lakásgazdálkodás területéért fog felelni. A polgármester azt írta, hogy a személyét több körös egyeztetést követően választotta ki.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgyelőre nem kommentáljuk a hírt hosszabban, később még visszatérünk rá. Annyit azonban elmondunk, hogy Nyőgéri Lajos az ellenzéki összefogásban Kunszt Márta és Sík László mellett az egyik legrutinosabb képviselő, hiszen már akkor is politizált, sőt befolyásos politikus volt, amikor még az MSZP volt Pécsett hatalmon. Őt is, ahogyan Tóth Bertalant és annak idején még Kőhegyi Istvánt és Fuchs Gábort, a feltörekvő fiatal MSZP-ések közé sorolták, akik közel álltak Toller Lászlóhoz is, de legalább annyira Puch László volt pártpénztárnokhoz.

Azt a Szabad Pécs írta meg, hogy Nyőgéri Lajos gazdasági bizottsági elnöki kinevezése problémás lehet, mert korábban mindhárom saját céges vállalkozását is kényszertörölték. Igaz, ő ezt azzal magyarázta, hogy valójában a könyvelő volt a hibás és hogy inaktív cégekről volt szó. Mindenesetre nem sokkal később lemondott a posztjáról.

Akkor jegyzetben azt is írtuk, hogy ez a lemondás a Fidesznek a legkínosabb. És mostanáig ez valóban így is volt.

Nem tudjuk még egyelőre, hogy mi áll a háttérben, mármint, hogy sikerült-e ezt a döntést végigvenni és elfogadtatni az ellenzéki összefogás pártjaival, de az biztos, hogy voltak már a háttérben személyi ügyek miatt összezördülések, és leginkább azért, mert úgy látták több pártban is, hogy az MSZP a súlyához képest jelentős befolyást szerez Pécsett. Épp a minap írtunk egy erre rímelő cikket. Ugyanakkor a ZSÖK új ügyvezetőjének kiválasztása kapcsán is írtunk ezekről a nézeteltérésekről. És felidézünk egy jegyzetet is, amit a városvezetés figyelmébe ajánlottunk.

Nem ártana, ha Péterffyék szem előtt tartanák, miért váltották le a Fideszt Pécsett – A ZSÖK ügyvezetői pályázata margójára

És akkor a teljes polgármesteri közlemény, szó szerint az alábbiakban olvasható.

Újabb alpolgármester erősíti Pécset 

A mai naptól Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba mellett újabb alpolgármester kezdi meg a munkát a város élén. Nyőgéri Lajos a szociális, népjóléti és lakásgazdálkodás területéért fog felelni, személyét több körös egyeztetést követően választottam ki. 

A városvezető koalíció nagy tervekkel és világos koncepcióval indult neki az ötéves ciklusnak a 2019 októberi választások után. A koronavírus két hulláma miatt ebből egy év küzdelmesen, de óhatatlanul úgy telt el, hogy az eredmények, a folyamatok előrehaladása elmaradtak attól, amit elvártam. Annak ellenére, hogy Pécs város vezetése minden tőle telhetőt megtett.

Az előttünk álló 4 év elegendő lehet, hogy befejezzük a programunkat, de ahhoz, hogy a feszített tempót tartani tudjuk, a városvezetési struktúra átalakítására, egy harmadik alpolgármesterre van szükség. Azért a szociális és népjóléti terület kapott most különös figyelmet, mert ez az a szektor, ahol a járvány okán a sürgető, azonnali feladatok a leginkább elvonták az energiát a munka stratégiai részétől.

A rendkívüli jogrend miatt a döntést jogi értelemben polgármesterként egyedül hoztam meg, de mint minden más ügyben, ebben is több körben egyeztettem a városvezető frakciókkal.

Pécsiség mindenkor!

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”

KategóriákMETÁL