A fideszes városvezető több mint két évtizede irányította a várost.

A cikk a hirdetés után folytatódikA város honlapján megjelent információ szerint Szekó Józsefet Mohács Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés.

Több egymástól független forrásból úgy értesültünk, hogy egy borospincében találták holtan ma a politikust. Hogy baleset történhetett (esetleg mustgázmérgezés) vagy más oka volt a halálának, arról egyelőre nincs hivatalos információ. Ha lesz, frissítjük cikkünket.

A néhai polgármester az idei önkormányzati választáson is indult volna, a jelöltséghez szükséges aláírásokat szeptember 5-én adta le.

12.45 Az utolsó testületi ülésre már nem érkezett meg

Mohácson ma ülésezett a helyi képviselő-testület, az ötéves ciklust zárták volna le, egyben Szekó József ezek szerint immáron utolsó polgármesteri ciklusát. Az ülést elkezdték, de Szekó József már nem érkezett meg, az ülést berekesztették a tragédia miatt, délután kettőkor folytatják.

12.50 Egyetlen kihívója most csak a gyászra gondol 

Kevés helyen lehettek annyira biztosak a választók abban, ahol nem egyedüli jelölt indult, hogy ki lesz a polgármester a választás után, mint Mohácson. Szekó József győzelme gyakorlatilag papírforma volt. Mohács ugyanis fideszes, illetve jobboldali fellegvárnak számít a rendszerváltás óta. Egy kihívója akadt Szekónak, az MSZP által jelölt Csorbai Ferenc. Így, ha nem lép vissza a jelöltségtől, ő lesz Mohács új polgármestere.

A Szabad Pécs kereste az MSZP mohácsi politikusát, azt tudakolva, hogy ez a lehetőség esetleg felmerült-e benne. Csorbai Ferenc viszont annyit mondott, hogy a saját maga, a mohácsi MSZP tagjai, és képviselő-jelöltjeik mélységesen meg vannak rendülve, megdöbbentette és lesújtotta őket ez a felfoghatatlan tragédia. Ez az időszak a gyász időszaka most, így egyéb kérdésekkel, illetve azzal, hogy mi lesz holnap, most nem kíván sem foglalkozni, sem nyilatkozni róla.

13.10 A mohácsi városházára kikerült a fekete zászló

Olvasói fotó

KategóriákMETÁL