A fideszes városvezető több mint két évtizede irányította a várost.

A fideszes városvezető több mint két évtizede irányította a várost.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A város honlapján megjelent információ szerint Szekó Józsefet Mohács Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés.

Több egymástól független forrásból úgy értesültünk, hogy egy borospincében találták holtan ma a politikust. Hogy baleset történhetett (esetleg mustgázmérgezés) vagy más oka volt a halálának, arról egyelőre nincs hivatalos információ. Ha lesz, frissítjük cikkünket.

A néhai polgármester az idei önkormányzati választáson is indult volna, a jelöltséghez szükséges aláírásokat szeptember 5-én adta le.

12.45 Az utolsó testületi ülésre már nem érkezett meg

Mohácson ma ülésezett a helyi képviselő-testület, az ötéves ciklust zárták volna le, egyben Szekó József ezek szerint immáron utolsó polgármesteri ciklusát. Az ülést elkezdték, de Szekó József már nem érkezett meg, az ülést berekesztették a tragédia miatt, délután kettőkor folytatják.

12.50 Egyetlen kihívója most csak a gyászra gondol 

Kevés helyen lehettek annyira biztosak a választók abban, ahol nem egyedüli jelölt indult, hogy ki lesz a polgármester a választás után, mint Mohácson. Szekó József győzelme gyakorlatilag papírforma volt. Mohács ugyanis fideszes, illetve jobboldali fellegvárnak számít a rendszerváltás óta. Egy kihívója akadt Szekónak, az MSZP által jelölt Csorbai Ferenc. Így, ha nem lép vissza a jelöltségtől, ő lesz Mohács új polgármestere.

A Szabad Pécs kereste az MSZP mohácsi politikusát, azt tudakolva, hogy ez a lehetőség esetleg felmerült-e benne. Csorbai Ferenc viszont annyit mondott, hogy a saját maga, a mohácsi MSZP tagjai, és képviselő-jelöltjeik mélységesen meg vannak rendülve, megdöbbentette és lesújtotta őket ez a felfoghatatlan tragédia. Ez az időszak a gyász időszaka most, így egyéb kérdésekkel, illetve azzal, hogy mi lesz holnap, most nem kíván sem foglalkozni, sem nyilatkozni róla.

13.10 A mohácsi városházára kikerült a fekete zászló

Olvasói fotó

KategóriákMETÁL