Több ezren adakoztak annak a kampánynak a részeként, amelyet a pécsi Nevetnikék Alapítvány indított el, mert egy átszervezés miatt jövő tavasznál tovább nem maradhatnak a pécsi Gyermekgyógyászati Klinikán, jelenlegi helyiségükben. Az alapítvány kinézett egy éppen eladó, felújításra váró házat a klinika szomszédságában, amely megvételére gyűjtést indítottak. És ami lehetetlennek tűnt, összejött: nemcsak a ház ára lett meg az október 31-i határidőre, hanem átlépték a 40 milliós határt is, így a felújításra is kaptak pénzt.

A cikk a hirdetés után folytatódikElképesztő összefogással megvalósult az, amire talán még a pécsi Nevetnikék Alapítványnál sem mertek gondolni: alig 2,5 hónap alatt sikerül összegyűjteniük 40 millió forint adományt, sőt még egy kicsivel többet is, így megoldódott az alapítvány elhelyezése, sőt igazából a legideálisabb módon. Már csak azért is, mert végül hitelt sem kellett emiatt felvenniük és nemcsak a házvásárlásra, hanem annak legfontosabb felújítási munkáira is jut a pénzből.

Amint azt Kőműves Glória, a beteg, kórházban ápolt gyermekeknek hosszú évek óta szabadidős foglalkozásokat szervező, a kórházi körülményeket, a kórtermeket, várókat és a folyósókat barátságosabbá tévő Nevetnikék Alapítvány megálmodója és vezetője érdeklődésünkre kiemelte, hogy ami törtáéntm az csoda, különösen egy, a járványhelyzet miatt gazdasági nehézségekkel terhelt városban. Elmondhatatlanul hálásak az embereknek, hogy ekkora áldozatot hoztak a Nevetnikékért. Ahogyan tették azt az alapítvány önkéntesei, akik az elmúlt 2,5 hónapban éjt  nappallá téve dolgoztak az ügyért. De bebizonyosodott, hogy ez nem csak egy maroknyi csapatnak fontos, hanem több ezer embernek, akik  összefogtak az ügyért. Nem lehet eléggé kifejezni ezért szerint azt, hogy mennyire boldogok. Pécs, és ez a régió, mérhetetlenül büszke lehet magára! A részletekre is rákérdeztünk, azt tudtuk meg, hogy a kampányuk elején kaptak nagyösszegű támogatást, a Léta-Ker Kft-től, amely 1 millió forinttal támogatta az ügyet, majd a felújításba még 4 millióval szállt be, de a pécsi városházi Öt-torony frakció is összeadott a számukra 1 millió forintot. Az összes többi azonban kisadományból származik, közösségi gyűjtésből. Okt. 26-án jött össze a 27 millió forint a ház vételárára, és 4 nappal később kikerekedett 40 millióra – hó végén.

Azt is mondták, hogy ha több pénz jön össze, és már október utolsó napján átlépték a 40 milliós kitűzött álomcélt (az első mérföldkő az volt, hogy október végéig legyen meg a 27 milliós vételár), akkor azt több, a kórházi kórtermek festéséhez, dekorálásához, játékok készítéséhez szükséges több alapanyag beszerzésére, illetve a ház további felújítására fordítják, és köszönik azt is, ha valaki állandó utalás beállításával segíti az állandó működésüket.

KategóriákMETÁL