Mondjuk egy választási kampányban a tények számítanak a legkevésbé.

A cikk a hirdetés után folytatódikHétfőn kampányolt egyet Vári Attila mellett Szíjjártó Péter külügyminiszter. Pár nappal előtte ugyanezt tette Gulyás Gergely kormányszóvivő is. Hogy Orbán Viktor miniszterelnök jön-e Pécsre a kampányban, az sokak szerint megmutatja majd, hogy lát-e esélyt a győzelemre a kormánypárt Pécsen. A kormányfő ugyanis olyan településeken általában nem kampányol, ahol méréseik szerint nincs esély a későbbi diadalra.

Mindenesetre Gulyás és Szíjjártó is eljött néhány napon belül Pécsre, utóbbi a BAT új gyártósorának avatásán reprezentált többek között, de elment a Pécs TV stúdiójába választási üzeneteket megfogalmazni riporteri-szerkesztői asszisztálás mellett.

A videó utolsó harmadában a pécsi gazdaságról beszél a külügyminiszter.

– Vári Attilával szoktam beszélgetni, és jól gondolja, hogy Pécs számára a regionális és nemzetközi kisugárzás is fontos – fogalmazott Szíjjártó. Azt mondta, a kormány úgy alakította át a beruházásösztönzési rendszerét, hogy öt megyére, köztük Baranyára külön fókuszáljon, és a lehető legjobb feltételek mellett biztosítsanak támogatást a fejlesztésekhez. Szerinte Pécs fejlődése vitathatatlan, hiszen nőtt az iparűzésiadó-bevétel, vonzó beruházási központtá vált a város.

Tehát még egyszer: VONZÓ BERUHÁZÁSI KÖZPONTTÁ VÁLT A VÁROS.

Ha Pécs valóban vonzó beruházási központtá vált volna, ahogy ezt Szíjjártó mondja, akkor annak az egész megye gazdaságára hatással kellett volna, kellene lennie.

Mutatunk néhány Baranyára vonatkozó adatot, ami finoman szólva sem támasztja alá a politikus állítását.

Ha esetleg úgy gondolják, hogy az idei első negyedévben változott a trend, akkor érdemes az alábbi grafikákra vetni egy pillantás.

A végére itt hagyunk még két adatot a nettó átlagkeresetekről.

Sportszerűek voltunk, és csak az országos átlagokkal vetettük össze a baranyai adatokat. Ha mondjuk a fejlettebb dunántúli megyék statisztikáival tennénk meg ugyanezt, talán még Szíjjártó Péter is elsírná magát, látva az egészen elképesztő különbséget.

Adatok forrása: KSH

KategóriákPOP