A Fidesz-KDNP-ÖPE polgármesterjelöltjének a Tettyei Pikniken próbáltunk néhány aktuális kérdést feltenni, de sajnos most sem válaszolt az egykori sportoló.

A cikk a hirdetés után folytatódikEbben a formában és időpontban első alkalommal szervezett a Pécsi Polgári Szalon Egyesület a Tettyére ugrálóvárral, vattacukorral, arcfestéssel, lovaglással egybekötött programot. Az esemény facebookos megjelenése alapján a lebonyolítónak pedig egy városi cég, a Zsolnay Örökségkezelő tűnt. Volt egy olyan sejtésünk, hogy a Fideszhez több szálon kötődő egyesület rendezvényén – bár az esemény leírásában nem voltak feltüntetve – politikusok is felbukkanhatnak. Nyilván merő véletlenségből, de a tippünk be is jött: több fideszes képviselőjelölt és Vári Attila is a helyszínen tartózkodott. Mivel a polgármesterjelölt sajtósának hiába küldünk kérdéseket, interjúkérelmeket, a korábbi ígéretek ellenére egyszer sem kaptunk válaszokat, így megpróbáltunk legalább néhány kérdést itt feltenni. Például a polgármesterjelölti vitával kapcsolatban:

Vári a Szabad Pécsnek: Nem vitázom senkivel

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Vári Attila csak annyit mondott, hogy nem vitázik senkivel és köszöni, de a kérdéseinkre sem válaszol. Csak szeretné magát jól érezni. Mivel a hitvallásként is értelmezhető tételmondatok után, egyszerűen odébbsomfordált a jelölt, azt sem tudtuk meg, hogy saját elhatározásából nem beszél a sajtóval vagy nem engedik neki.

Ezután, mivel az esemény szervezőjeként a Polgári Szalon Egyesület volt feltüntetve, így annak vezetőjét Lengvárszky Attilát kérdeztük a programról. Azt nem árulta el, hogy kik és milyen összeggel szponzorálták a rendezvényt, mert nem volt rá felhatalmazása, hogy elmondhassa, de azt hozzátette, hogy évek óta a Zsolnay Örökségkezelő a szakmai partnerük. Szerződéses viszonyban vannak, mert a Polgári Szalonnak nincs rendezvényszervezési tapasztalata. Az esemény pénz hiányában majdnem elmaradt idén, de az utolsó pillanatban mégis összejött, ha szerényebb keretek között is, mint korábban. Azt is elmondta, hogy ez nem politikai rendezvény, ők nem is hívtak politikusokat, “kivéve Őri László alpolgármester urat, aki a program fővédnöke”.

A rendezvény időpontja rugalmas, de mintha lenne benne rendszer

A rendezvény – ugyanezekkel az arculati elemekkel – korábban már háromszor Tüke Nap néven futott. Valószínűleg ezért sem értette Lengvárszky Attila, hogy miért Tettyei Piknikként hivatkoztunk mi az eseményre. A program mindenesetre 2016-ban és 2017-ben nyáron volt, míg 2018-ban április 6-án, azaz két nappal az országgyűlési választások előtt. Idén pedig ismét választás közeleg, így még szerencse, hogy sikerült az utolsó pillanatban kellő mennyiségű adományt összeszedni.

Az egyesület – bár Lengvárszky bevallása szerint nincs rendezvényszervezési tapasztalatuk – ezen kívül még a Cirfandli Esték c. beszélgetős sorozat szervezője, aminek a házigazdája Hoppál Péter, fideszes országgyűlési képviselő.

Ott voltak még

Lengvárszky Attila valóban nem tévedett, amikor azt mondta, hogy más politikusok is vannak a helyszínen. A buszmegállóban Péterffy Attila és a Mindenki Pécsért Egyesület aktivistái pultoztak, ami nem tűnt rossz ötletnek, hiszen pár száz főt vonzott a rendezvény. Sőt, több ellenzéki jelölt is elmerült a forgatagban, akár kormánypárti politikusokkal beszélgetve is le lehetett fotózni őket.

Péterffy Attila, pm-jelölt, Nyőgéri Lajos ellenzéki jelölt és Őri László, leköszönő alpolgármester
Herbert Gábor, a Fidesz-KDNP-ÖPE és Horváth Tamás, a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje a választókerületben. Gyerekkoruk óta ismerik egymást, mindketten nagycsaládosok.
KategóriákMETÁL