Televíziós polgármesterjelölti vita volt hétfőn este Kozármislenyben a négy aspiránssal. A végére azonban már csak hárman maradtak. Völgyesi Gyula ugyanis, aki korábban több cikluson át is irányította a települést, bejelentette visszalépését.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kétórás, a Kozármisleny Televízióban legfolytatott polgármesterjelölti vita legvégén mondta azt a kamerába Völgyesi Gyula, hogy ő most úgy érzi, a legjobb, ha visszalép a jelöltségtől. Szerinte ugyanis megosztottságot hoz a négy polgármesterjelölt, és csak a településnek ártanak.

Azt is elmondta ugyanakkor, hogy nem tervezte ezt a bejelentést, ez most jött neki. És elmondta azt is, hogy szerinte új vezetésre van szükség (azaz nyilvánvalóan azt üzente, hogy nem a jelenlegi polgármesterre, Bíró Károlyt és csapatát támogatja), és ő ezért régi ismerősét, Szolga Antalt támogatja. Sőt azt is mondta, hogy ha Szolga nyer, szívesen segíti majd a munkáját.

Kozármislenyben így most már csak három jelölt maradt, a jelenlegi vezető, Bíró Károly (I love Misleny), a Kozármislenyben élő kökényi polgármester Farkas Róbert és a már említett Szolga Antal, aki alpolgármestere volt a ciklusban a településnek (és Bírónak). És akiről a kozármislenyi politikai viszonyokról és a választás előtti helyzetről szóló cikkünkben azt írtuk, hogy még mielőtt Völgyesi Gyulát támogatta egy fideszesek által alapított civil szervezet,  ő lesz a Porta Pannónia Egyesület polgármesterjelöltje. Tippünk, hogy így mégiscsak ő lesz, aki mellett kiállnak majd.

Azt is megírtuk az idézett cikkben, hogy a Porta Pannónia egyik alapítója és vezetője, Jarjabka Ákos Hoppál Péter kampányát segítette a 2018-as országgyűlési választáson. Ő is elindul egyébként, de “csupán” képviselőjelöltként.

A teljes, kétórás vitát is megtekinthetik, íme

KategóriákMETÁL